fbq
Suuri Seikkailu
Suuret seikkailijat valloittavat Muonion erämaan.

Näkökulma: Seikkailuohjelmia on aivan liikaa

Monta eri selviytymisohjelmaa samaan aikaan saa katsojan pään pyörälle.

Tällä hetkellä tv:ssä pyörivät Suuri seikkailu, Race Across the World Suomi ja Erikoisjoukot menevät katsojan mielessä jo aivan sekaisin. Listaan voisi lisätä myös Farmi Suomen, sillä myös siinä julkkikset kisaavat epämääräisissä oloissa.

Kuka julkkis oli missäkin? Kuka putosi mistäkin? Kuka sai hermoromahduksen, kuka loukkasi itsensä, kenen kunto loppui, kuka pahoitti mielensä, kuka rikkoi sääntöjä, kuka vei voiton? Sekavuutta lisää se, että monet samat naamat pyörivät niin monissa realitykilpailuissa ja toisaalta se, että osallistujissa on myös useita sellaisia, joiden tunnettuus on hyvin marginaalista.

Vaikka casting olisi onnistunut, ei sekään pelasta pitkäpiimäistä ohjelmaa. Ohjelmia vaivaa nimittäin tylsyys. Niissä ei ole jännitettä nimeksikään. Race Across the Worldin keskeisin juonenkäänne on se, valitsevatko kilpaparit bussin vai junan ja ehtivätkö he niihin. Ei ole tehtäviä, vain matkustamista. Ei tätä jaksa kovin monta jaksoa jännittää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Michele Murphy-Kaulanen ja Juha Itkonen jälkikasvuineen tutkivat reittejä Race Across the World Suomessa.

Suuren seikkailun tehtävät tuntuvat taas helpoilta verrattuna esimerkiksi Selviytyjiin. Ohjelma myös etenee hitaasti. Kaksintaisteluihin nimeämistä vatvotaan pitkät tovit, mutta siinä ei ole mielenkiintoa, kun juonittelu puuttuu. Vaikka ohjelman ei tarvitsekaan edetä turbovauhdilla ja olla koko ajan täynnä tapahtumia, huomaan pitkästyväni tämänkin ohjelman äärellä.

Ehkä en ole ajatuksineni yksin, sillä mikään näistä tuotannoista ei ole noussut katsojamenestykseksi. Race Across the World Suomi ja Farmi Suomi vetivät ruudun ääreen viimeisimmässä Finnpanelin mittauksessa reilut 400 000 katsojaa, kun taas Erikoisjoukot ja Suuri seikkailu saivat keskimäärin noin 250 000 katsojaa.

 

Seuraa meitä somessa