fbq
US director Martin Scorsese arrives for the 81st annual Golden Globe Awards ceremony at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California, USA, 07 January 2024. Artists in various film and television categories are awarded Golden Globes by the Hollywood Foreign Press Association. EPA-EFE/ALLISON DINNER

Martin Scorsese tekee seuraavan elokuvansa Jeesuksesta – toteuttaa Paavin toiveen

Martin Scorsesen tuleva elokuva sijoittuu nykyaikaan ja keskittyy Jeesuksen opetuksiin.

Ohjaajalegenda Martin Scorsese vahvisti Los Angeles Timesin haastattelussa 8. tammikuuta, että hänen seuraavan elokuvansa aihe on Jeesus. Scorsese on saanut elokuvan käsikirjoituksen valmiiksi Kent Jonesin kanssa, ja kuvausten on määrä alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Oscar-palkittu ohjaaja (paras ohjaus, The Departed 2006) sai inspiraation elokuvaan toukokuussa 2023, kun hän tapasi Roomassa taiteilijoille järjestetyssä konferenssissa Paavi Franciscuksen.

Jodie Fosteria ärsyttää nuorten näyttelijöiden asenne: "Minua ei huvita"

– Olen vastannut Paavin taiteilijoille lähettämään vetoomukseen ainoalla tavalla, minkä tiedän: kuvittelemalla ja tekemällä käsikirjoituksen Jeesus-elokuvaan, Scorsece kertoi Varietyn mukaan toimittajille.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Martin Scorsese oli alkuvuodesta Golden Globe -gaalassa yhdessä tyttärensä Francesca Scorsesen kanssa.

Tulevan elokuvan käsikirjoitus perustuu japanilaisen Shūsaku Endōn kirjaan Jeesuksen elämä. Scorsesen mukaan elokuva sijoittuu pääosin nykyaikaan, sillä hän haluaa elokuvan tuntuvan ajattomalta. Kestoksi hän on arvioinut 80 minuuttia, ja filmissä keskitytään Jeesuksen opetuksiin tavalla, joka käsittelee periaatteita, eikä saarnaa.

– Yritän löytää uuden keinon tehdä niistä (Jeesuksen opetuksista) helposti lähestyttävämpiä ja häivyttää negatiivista mielikuvaa, joka on yhdistetty järjestäytyneeseen uskontoon, Scorsese perusteli Los Angeles Timesille.

Suomessa kuvattiin harvinaisen väkivaltainen elokuva – sai poikkeuksellisen K-18-luokituksen

Martin Scorsesen ensimmäinen Jeesusta käsittelevä elokuva oli Kristuksen viimeinen kiusaus (1988), jonka pääosassa Jeesuksena oli Willem Dafoe.

Scorsesen mielestä kaikki suuttuvat uskonto-sanan kuullessaan, sillä uskonto on epäonnistunut niin monella tavalla. Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä sitä, että ensireaktio olisi väärä.

– Voit kieltää sen (uskonto), mutta se voi kuitenkin vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka elät elämääsi – vaikka hylkäisitkin sen. Älä tyrmää sitä etukäteen, sitä minä tarkoitan. Ja sanon sen ihmisenä, joka täyttää muutaman päivän päästä 81.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa