fbq
Satu Tuuli Karhu

Made in Finland -sarjan tähti Satu Tuuli Karhu: Seksismillä ei tarvitse mässäillä

Näyttelijä Satu Tuuli Karhu (Eden, Sisäilmaa, Mädät omenat) esittää C Moren Made in Finland -alkuperäissarjassa Nokialle töihin saapuvaa juristia Katarinaa. Monen muun sarjassa esiintyvän hahmon tavoin Katarina on todellisen henkilön inspiroima fiktiivinen hahmo.

Karhu itse luonnehtii esittämäänsä hahmoa päämäärätietoiseksi mutta toisaalta jalat maassa olevaksi. Yhteiskunnasta ja ihmisoikeusasioista kiinnostunut Katarina joutuu Nokialla kohtaamaan bisnesmaailman kovat arvot ja kilpailumentaliteetin. Karhun mielestä kiinnostavin ristipaine Katarinan tarinassa onkin se, miten nuori idealisti pärjää siihen aikaan hyvin miehisessä ja kylmässäkin maailmassa. 

Made in Finland -sarja kuvaa, miten Nokian ihme tapahtui: "Joku taikapiiri on ollut"

Vaikka 1980-luvun lopulla naisten asema yhteiskunnassa ja työelämässä oli hyvin erilainen kuin nyt, ei Made in Finland Karhun mielestä kuitenkaan mässäile esimerkiksi seksismillä. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö ajankuva voisi olla tarkka. 

Made in Finland Satu Tuuli Karhu
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Joitakin asioita ei minun mielestäni välttämättä tarvitse enää tehdä juuri niin kuin se on ollut silloin, koska pitää mennä eteenpäin, ja onneksi on mentykin, vaikka vielä on paljon tehtävää, Karhu sanoo. 

Made in Finlandissa näyttelevä Aku Sipola ponkaisi lyhyessä ajassa parrasvaloihin: ”Jos leimaannun, niin sitten leimaannun”

Made in Finlandissa on kyllä asioita ja kohtauksia, jotka saivat Karhun muistamaan, miten erilaisessa maailmassa hän on onneksi kasvanut. Vaikka seksismi ja naisviha ovat tänäkin päivänä olemassa olevia asioita, ei niitä toivottavasti arjessa joudu kokemaan samassa määrin kuin tuohon aikaan on jouduttu.

Nokian tarinaan sukeltaminen oli Karhulle opettavainen kokemus. Hänen ensimmäinen oma puhelimensa oli Nokia 3310 vuonna 2002. Nokia on aina ollut olemassa hänen elämässään, mutta tarkempia yksityiskohtia hän ei ole tiennyt etenkään firman historiasta. Karhu yllättyi siitä, minkälaista tosielämän draamaa yhtiössä on eletty.

– Se on klisee, että totuus on tarua ihmeellisempää, mutta kyllä se on.

Made in Finland C More -suoratoistopalvelussa torstaisin 14. huhtikuuta alkaen. Ensimmäisellä viikolla julkaistaan kaksi jaksoa.

Seuraa meitä somessa