fbq
Maria Veitola, Veitola.doc, S2, key art

Lapsenraiskaaja Milan Jaff mukana Maria Veitolan ohjelmassa – näin tuotanto perustelee

Maria Veitolan Veitola.doc-dokumenttisarja palaa toiselle tuotantokaudelle 28. joulukuuta. Kauden avausjakso käsittelee katujengi-ilmiötä ja nuorisorikollisuutta.

Maria Veitolan juontama ja ohjaama Veitola.doc-dokumenttisarja on saanut aikaan kohun jo ennen julkaisuaan. Katso uutisoi 14. joulukuuta, että dokumenttisarjan toisella tuotantokaudella avausjaksossa esiintyy vankeuteen tuomittu Milan Jaff. Asia selviää sarjan mainosvideolta.

Maria Veitolan dokumenttisarja kohauttaa jo ennen julkaisuaan – mukana törkeästä lapsenraiskauksesta tuomittu rikollinen

Sarjan vastaava tuottaja Mei Hari kertoo, miksi Jaff on otettu sarjaan mukaan.

– Jakson aiheena ovat katujengit ja nuorten rikollisuus. Milan Jaff on ollut Suomessa näkyvä osa katujengi-ilmiötä. Tästä syystä päätimme huolellisen harkinnan jälkeen haastatella myös häntä, Hari perustelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jaff on yksi jaksoon kuvautuista henkilöistä ja häntä haastatellaan tavoitteena saada käsitystä siihen, mikä on johtanut niihin tekoihin, joista hänet on tuomittu katujengi-ilmiöön liittyen, hän jatkaa.

Milan Jaff nähdään Veitola.doc-dokumenttisarjan toisen kauden avausjaksossa.

Lisäksi vastaava tuottaja muistuttaa, että Jaffin haastattelu on vain yksi osa jakson kokonaisuutta.

– Sarjan tavoitteena ylipäätään on tarjota näkökulmia ja herättää keskustelua monimutkaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä ja niiden taustatekijöistä.

Milan Jaff tuomittiin keväällä 2023 Helsingin kärjäoikeudessa lukuisista rikoksista kymmenen vuoden vankeuteen. Hän sai tuomiot tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä, huumausainerikoksesta ja törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Oikeuden mukaan rikoksia oli tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Hänet tuomittiin myös törkeästä lapsen raiskauksesta ja raiskauksesta.

Veitola.doc MTV Katsomossa 28. joulukuuta alkaen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa