fbq

Mikko Töyssylle unohdettiin kertoa, että hän sai roolin Moderneissa miehissä

Tuottajan puhelu tuli Mikko Töyssylle yllätyksenä.

Modernit miehet Matti (Iikka Forss), Tuomas (Tommi Rantamäki) ja Pete (Jarkko Niemi) saavat neljännellä Modernit miehet -kaudella naapurikseen uuden miehen, entisen ammattilaisjääkiekkoilijan ja nykyisen armottoman säätäjän, Mika Mäkisen (Mikko Töyssy). Kausi alkaa TV1:llä ja Yle Areenassa 16. tammikuuta. 

– Tämä on tällainen alatason liigajyrä. Itseluottamus on säilynyt, Töyssy kertoo hahmostaan.

Iikka Forssin näyttelemä Matti muistaa Mikan uroteot niin Italian alasarjasta kuin vaihtoaitioon taklattujen linjatuomarien määrän. Töyssy ei kuitenkaan tiennyt vielä koekuvausten jälkeen, saiko roolin vai ei, kun tuottaja Tuukka Vartiainen soitti hänelle.

– Sitten se alkoi selittelemään kesän kuvioita. Jossain vaiheessa kymmenen minuutin jälkeen kysyin, että "voinko siis olettaa, että olen mukana tässä sarjassa?" Hän ei muistanut sitä sanoa, Töyssy naurahtaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– "Ei, kun me otettiin Mikko Leppilampi tähän." Huumorin kannalta olisin arvostanut jälkeenpäin sitäkin vastausta.

Tommi Rantamäki (Tuomas), Iikka Forss (Matti) ja Pete (Jarkko Niemi) saivat Modernien miesten neljännelle kaudelle seurakseen Mikko Töyssyn (Mika).

Töyssy oli neljä kautta (2020–2023) mukana MTV3:n viihdeohjelma Putouksessa. Siinä, missä Putouksen tekoa siivittivät suorat lähetykset lauantaisin, Moderneissa miehissä tiedettiin pitkälti jo etukäteen, mitä tehdään. Siirtyminen komediasarjasta toiseen oli paineetonta

– Kaikilla oli selkeä visio, he ovat tehneet niin paljon jaksoja. Valmistautuminen oli paljon helpompaa.

Modernien miesten lisäksi Töyssy on tehnyt MTV:n ja C Moren uutta Vares-sarjaa, jossa hän näyttelee yksityisetsivä Jussi Vareksen (Leo Sjöman) ystävää, novellikirjailija Luusalmea. Vaikka Vares onkin Moderneihin miehiin verrattuna synkempi sarja, komediaa ei ole unohdettu.

Kovanaamaksi leimautunut Turkka Mastomäki yrittää pehmittää imagoaan: ”En ole paska jätkä”

– Kohtauksissa, joissa Vareksen luottotyypit, Luusalmi ja pastori Alanen (Olga Temonen) ovat baarissa, ei olla aina rikoksen tekemisen ytimessä. Sitä vain analysoidaan ja puhutaan muista. Luusalmella ja Alasella on Vareksessa keventäjien roolit. Niissä kohtauksissa on tietynlaista komiikkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Modernit miehet 4. kausi 16. tammikuuta alkaen Yle Areenassa.

Seuraa meitä somessa