fbq
Suuri seikkailu
Joonas Saartamo

Joonas Saartamo esiintyy tv-ohjelmassa ensimmäistä kertaa omana itsenään: "Haluaisin jättää syyt mystisyyteen"

Jussi-palkittu näyttelijä kilpailee Suuri seikkailu -ohjelmassa, joka teki paluun lähes 20 vuoden tauon jälkeen.

Kuusitoista julkisuuden henkilö suuntasi elokuussa kilpailemaan Suuri seikkailu -ohjelmaan. Yksi heistä on useista elokuvista ja sarjoista tuttu näyttelijä Joonas Saartamo, joka on aiemmin karttanut esiintymistä omana itsenään. Nyt hän päätti suostua seikkailuun, koska oli sen aika. 

– Haluaisin jättää syyt sinne mystisyyteen, mutta voin vähän raottaa verhoa. Minulla on sellainen tunne, ainakin nyt tässä hetkessä elämääni, että alkaa tulla erilaisia hetkiä, joissa jokin haaste näyttäytyy uudemman kerran. Tämä haaste on tarjottu jo aiemmin, mutta silloin en lähtenyt siihen. Ei ollut välttämättä oikea aika tai paikka sille, Joonas kertoo Katsolle.

– Yhdistelmä Lapin luontoa, laitteettomuutta, uusia kohtaamisia ja haasteita kuulosti siltä, että nyt on todellakin tämän asian aika minulle, hän jatkaa.

Täydellinen parisuhde muuttuu väkivaltaiseksi uutuussarjassa – näyttelijät saivat terapeutin tuekseen

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Suuri seikkailu
Joonas Saartamo

Pysähdy, keskity ja hengitä 

Näyttelijä lähti tutkimaan minuuttaan niin ryhmässä kuin yksilönä sekä toimintamallejaan uuden edessä. 

– Sitä oli mielestäni hyvä tutkia, koska meillä on monta roolia elämässämme. Puhutaan esimerkiksi rooleista vanhempiemme, puolisoidemme, sisarustemme ja ystävien kanssa. Me olemme monia hahmoja tässä elämässä, näyttelijä pohtii.

– Oli arvokasta pohtia omaa paikkaa siinä, miten ryhmät ohjelmassa alkoivat muodostua. Tutkailin tilanteita siitä kulmasta, että miten muut ottavat paikkansa, ja sen myötä yritin kuunnella omia impulssejani. Ja myös kyseenalaistaa niitä. Tämä oli mieletön opintomatka, Joonas virkkoo.

Hän kertookin, että pintaan nousi asioita, jotka vaativat työstämistä. 

– Opin, että täytyisi löytää rauha ja luottamus itseeni myös hetkinä, kun yksilönä kamppailen itseni kanssa. Lapissa nousi erilaisia toimintamalleja, milloin sählään, hätäilen ja panikoin. Se tarkoittaa mielestäni sitä, että tätä puolta täytyy vielä tarkastella, mies summaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Yksi parhaita neuvoja, joita olen elämäni aikana saanut, menee jokseenkin näin: Pysähdy, keskity, kuuntele, vastaanota ja hengitä.

Marja Kihlströmin mielestä Suuressa seikkailussa pääsi yllättävän helpolla – odotti kovempaa rääkkiä

Suuri Seikkailu
Suuret seikkailijat jaettiin ensimmäisessä jaksossa kahteen joukkeeseen.

Keskiössä luonto ja ihmiset

Muutaman seikkailijan kanssa Joonas oli entuudestaan tuttu, mutta loppuremmi oli hänelle tuntematon. Näyttelijä kertookin olevansa fiiliksissä uusista tuttavuuksista. 

Tottuneena reppureissaajana hän koki metsäolosuhteet ja luonnonmukaisen elämisen positiivisina asioina. 

– Nastaa on ehkä vähän löyhä ilmaisu, mutta nautin valtavasti niistä kohtaamisista ja luonnosta. Perusasioiden äärellä ihminen – tai ainakin minä – voi hyvin, Joonas analysoi kokemustaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Lapin upeat maisemat nostivat mieleeni seikkailumaailmat, kuten Taru sormusten herrasta, Game of Thrones ja Indiana Jones -elokuvien miljööt.

Vaikka reppureissaaminen oli entuudestaan tuttua, tulusten käyttö ja kartanlukutaito olisivat kaivanneet harjoitusta ennen matkaa. Etua kuitenkin oli, sillä rinkan pakkaaminen, teltan pystyttäminen, klapien hakkaaminen ja kalan narraaminen olivat tuttua puuhaa näyttelijälle.

Suuri seikkailu lauantaisin Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa