fbq
2024Unelmia ItaliassaEllen Jokikunnas ja Jari.Kuva MTV

Jättiremontti Italiassa ei kaada Ellen Jokikunnaksen parisuhdetta: "Kukoistamme, kun kaikki kaatuu päälle"

Ellen Jokikunnaksen ja Jari Raskin hullunrohkea kakkoskotihaaveilu on kestänyt jo vuosia.

Torstaina 11.4. MTV:n Katsomossa alkava Unelmia Italiassa on romanttinen mutta vahvasti realismille tuoksuva seuranta-reality. Pääosissa ovat Ellen Jokikunnas, hänen puolisonsa Jari Rask ja parin hullunrohkea hanke kunnostaa kakkoskoti Apulian maakuntaan, keskelle Italian kengänkorkoa.

Alue on kuuluisa trullitaloistaan, joita on tehty jo esihistorialliselta ajalta asti kokonaan paikalla louhitusta kalkkikivestä. Rakennustapa huipentui toissa vuosisadalla valkokalkituiksi, luovan muotoisiksi taloiksi, joissa on katolla pyöreitä torneja (trullo) muistuttamassa alkuperäisestä rakennustavasta. 

Trullitalot ovat Unescon maailmanperinnön kohteita, eikä uusia saa enää tehdä, ainoastaan kunnostaa ja vaalia suojeltua arkkitehtuuria.

Lapsi- ja kesäkotihaaveet kasvoivat yhteen

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Innokkaana ja aikaansaavana perinnesaneeraajana tuttu Ellen on pitkäaikaisen kumppaninsa Jarin kanssa haaveillut yhdessä sekä lapsesta, jota on odotettu adoptiojonossa vuosikaudet, että kakkoskodista Italiassa.

Sopivia kohteita etsiessään Ellen ja Jari ohimennen huomasivat, ettei edes Youtubesta, josta yleensä löytyy opas mihin tahansa, saanut vinkkejä. Ellen alkoi tallentaa hakureissuja videolle.

- Ehkä vähän salaa mutta vailla oikeita aikeita asian tekemisestä kuvasimme itsellemme materiaalia. Mietimme, että jos joskus jotain sarjan tapaista niistä tekisi, ehkä jotain pientä. Ellen kertoo Katsolle videoyhteydellä Italiasta.

- Sitten menin möläyttämään asian palaverissa, ja nyt meillä onkin aiheesta ihan oikea ohjelma, Ellen kertoo.

Ellen Jokikunnas remontoi taloa Italiassa jäätävien vaikeuksien keskellä – menettää malttinsa arkkitehdille

Oman kakkostalon kunnostaminen on kuitenkin vain osa unelmaa. Unelmissa on ehkä oma viinitila ja ehdottomasti perhe, johon kuuluvat Jarin ja Ellenin lisäksi heidän adoptiolapsensa, jota ei vielä ole sekä pari kissaa ja 80-kiloinen tanskandoggi ja tietysti se itse kunnostettu kakkosasunto Italiassa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pari haluaa tallentaa myös lapselle dokumenttia siitä, millaista oli, ennen kuin lapsi tuli heidän perheeseensä.

Ellen ja Jari ovat jo löytäneet oman trullitalonsa, jossa on kuusi trulloa ja jonka ympärillä on omat pellot. Tällä hetkellä pellossa kasvaa härkäpapua, jota paikallinen viljelijä Pietro viljelee.

Ellen Jokikunnas yllättyi Italiassa: "En olisi vielä vuosi sitten tiennyt..."

Draaman kaari alkaa rotista

Jari nauraa etäyhteydellä, miten alkavan sarjan draaman kaari lähtee liikkeelle siitä, että heidän ostamansa "kivikasa", kuten hän projektia luonnehtii, on ollut tyhjillään parikymmentä vuotta, mutta asumaton se ei ole.

- Siellä asustelee nelijalkaisia ystäviä, Jari kertoo taloon pesiytyneistä rottayhdyskunnista.

Sarjan myötä taloa kunnostetaan, ja jo matka Suomesta Italiaan on elämys. Reissu tehdään Ellenin remontoimalla Kikottimella eli matkailuautolla. Äskettäisen selkäleikkauksen vuoksi Ellenin selkä ei kuitenkaan kestä koko matkaa istuallaan, joten hän matkaa suuria osia reissusta turvavöissä Kikottimen vuoteella maaten.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Parisuhteen laatuaikaa

Pari myös riitelee, ottaa yhteen arkkitehdin kanssa ja hioo, siivoaa, puunaa, tyhjentää, purkaa ja uudelleenrakentaa loputtomasti.

Yhdessä kuitenkin kestetään.

- Me rakastamme haasteita ja loputtomia remontteja. Kukoistamme kun kaikki kaatuu päälle, ja silti pitää jaksaa vielä opetella italiaa ja edistää projektia, Ellen kertoo.

- Parisuhteen laatuaikaa on siis riittänyt, Jari nauraa.

 Unelmia Italiassa alkaa MTV Katsomossa torstaina 11.4.

Seuraa meitä somessa