fbq
Vonkaleita_jahtaamassa_1768b530ca.jpg

Cyril nappaa hirviökaloja

Kanadalaisessa uutuussarjassa Vonkaleita jahtaamassa (Chasing Monsters, S5, Kanada 2020) intohimoinen seikkailija Cyril Chauquet kiertää ympäri maailmaa kalastamassa valtavia ja vaarallisia petokaloja. Syrjäiset lokaatiot ja ankarat olosuhteet ovat usein koitua miehen kohtaloksi, mutta mikään ei pitele häntä poissa syvistä vesistä. Meillä esitetään Kanadassa vuonna 2015 käynnistyneestä sarjasta sen 6-osainen viides kausi.

Adrenaliinintäyteisen kesäsarjan tänään nähtävässä avausjaksossa Cyril suuntaa Ranskan Polynesiaan, jossa hän auttaa tutkijoita selvittämään riuttojen petokalojen kuntoa. Alun perin Cyrilin ajatuksena on pyytää jättipiikkimakrillia, mutta uskomaton määrä aggressiivisia haikaloja hankaloittaa hommaa. Suuri jättipiikkimakrilli olisi terveen koralliriutan merkki, mutta hait vaanivat kaikkialla. 

Viikon kuluttua torstaina ollaan loukussa hornansaarella. Cyril matkaa autiosaarelle Panaman rannikon edustalle etsimään koiranapsijaa, suurta petokalaa, jolla on hurjat kulmahampaat. Kalastusreissu ei  kuitenkaan suju suunnitelmien mukaisesti. Tiimi jää saarelle päiväkausiksi ilman ruokaa, eli jos kalaa ei tule, he näkevät nälkää. 

Sarjan kolmannessa jaksossa Cyril seikkailee Gabonissa, keskisessä Afrikassa. Siellä barrakudat voivat kasvaa yli kolmemetrisiksi ja 50-kiloisiksi. Ongelmia tuottavat niin ennalta-arvaamattomat virtahevot kuin hengenvaaralliset krokotiilitkin. Nelososassa Cyril suuntaa cree-intiaanien maille pohjoisen Kanadan Québeciin. Mistassini-järven vesissä kuuluu vaanivan jättimäinen hauki. Hyytävä kylmyys tekee kuitenkin uistelusta liki mahdotonta.

Viidennessä osassa tiimi saapuu jokiverkostoon Brasiliassa Amazonin eteläosassa. He etsivät viidakosta suurta aimaraa, hurjaa petokalaa, jonka kerrotaan aiheuttaneen onnettomuuksia. Cyril joutuu todelliseen kiipeliin eli vaeltamaan vaarallisen viidakon läpi ja uimaan piraijoja kuhisevissa vesissä. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kauden päätösjaksossa Cyril on Tyynellämerellä. Kiritimatin saari Kiribatissa on hyvä paikka uistella jättipiikkimakrillia, mutta helppoa kalan löytäminen ei ole. Jättipiikkimakrillit ovat niin aggressiivisia, että ne hyökkäävät haiden ja jopa ihmisten kimppuun. Saako Cyril raahatuksi petokalan kanoottiinsa?

Vonkaleita jahtaamassa TV2:ssa 22.7. alkaen torstaisin klo 20.15. Yle Areenasta kausi löytyy jo kokonaisuudessaan ja on siellä katsottavissa vuoden ja seitsemän kuukauden ajan eli 28.2.2023 saakka.

Seuraa meitä somessa