fbq
Burgerimiehet_1170_a40afddce6.jpg

Burgerimiehet Pohjolassa: Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen kohtaavat islantilaisjätit

Hampurilaisiin intohimoisesti suhtautuvat Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen ovat tuttuja jo kolmesta aiemmasta sarjastaan Burgerimies, Burgerimies Euroopassa ja Burgerimies Suomessa. Tällä kertaa kaksikko kiertää ruokakulttuurin merkeissä Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa ja Virossa, kun sarjan otsikkona on Burgerimiehet Pohjolassa.

Jokaisessa maassa viivähdetään kahden jakson ajan. Ensin valmistetaan urbaaneja herkkuja kulloisenkin maan pääkaupungissa, ja toisessa jaksossa tutustutaan maaseudulla perinneruokiin ja paikallisiin erikoisuuksiin.

Burgerimiehet Pohjolassa -sarjan ensimmäisessä jaksossa vieraillaan Kööpenhaminassa, jossa Herlevi ja Lahtinen ajelevat maassa maan tavalla laatikkopyörällä. Miehet myös maistelevat smörrebrödejä ja vierailevat erittäin erikoisessa ravintolassa nimeltä Punk Royal. 

Kööpenhaminassa tavataan myös kansainvälistäkin mainetta kerännyt suomalaiskokki Toni Toivanen, joka työskentelee Noma-ravintolassa. Sitä on nimitetty uuden pohjoismaisen keittiön lippulaivaksi. 

Myöhemmissä jaksoissa on luvassa muun muassa Viron Saarenmaan-kierrosta ja kokkailua Jäämeren rannalla Norjassa. Kolmannessa osassa Islannin Reykjavíkissa saadaan ruokavinkkejä jättiläismäisiltä voimamiehiltä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Burgerimiehet Pohjolassa alkaa Nelosella tiistaina 15.3. kello 20.00.

Seuraa meitä somessa