fbq

Anni Iikkanen loistaa kahdessa ensi-iltaelokuvassa – ”Välillä en pysty käsittämään, että tämä on minun elämääni”

Anni Iikkanen nähdään sekä Mikko Leppilammen tähdittämässä Comeback-komediassa että traagisessa rakkaustarinassa Valoa valoa valoa.

Anni Iikkanen näyttelee uudessa Valoa valoa valoa -elokuvassa yhtä pääroolia, Rebekka Baerin näyttelemän nuoren Mariian ystävää Mimiä. Vähitellen kaksikon suhde etenee syvemmille tasoille.

– Ajattelin Mimiä ensin vähän maskuliinisemmaksi ja ehkä vähän kovikseksi. Keskustelimme paljon hahmoistamme ja lopulta Mimin hahmoon tuli paljon herkkyyttä, Anni kertoo.

Annilta tulee tänä syksynä myös toinen ensi-ilta elokuvateattereihin, kun hän näyttelee Mikko Leppilammen ja Ville Myllyrinteen rinnalla rock-komediassa Comeback.

– Välillä en pysty käsittämään, että tämä on minun elämääni. Olen aina halunnut olla näyttelijä, ja yhtäkkiä nämä kaksi asiaa tapahtuvat yhtä aikaa!, Anni hämmästelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kävelen tuolla kaduilla ja vastaan tulee isoja julisteita molemmista elokuvista. Henkeni salpautuu joka kerta, kun näen ne. Olen aivan häkeltynyt, Luuserit- ja Munkkivuori-sarjoissakin näytellyt Anni nauraa.

Laura Birn suhtautuu mutkattomasti kansainväliseen uraansa: ”Rakastan seikkailua ulkomailla”

Valoa valoa valoa -kuvaukset tehtiin Viron puolella jo pari vuotta sitten. Tallinnassa asuminen useita viikkoja oli Annille ristiriitainen kokemus.

– Olin silloin vasta 17-vuotias, enkä ollut asunut vielä yksin. Työporukka oli superihana, mutta olin tosi väsynyt ja herkissä tiloissa aivan muista syistä kuin elokuvaan liittyen, Anni muistelee.

– Onneksi ohjaaja Inari Niemi oli tukenani. Hän sanoi, että kaikki tunteilu on supersallittua ja saa itkeä. Hän loi äärimmäisen turvan kokemuksen koko prosessiin, Anni muistelee.

Valoa valoa valoa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina 13.10.

Rebekka Baer ja Anni Iikkanen näyttelevät päärooleja elokuvassa Valoa valoa valoa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa