fbq
Roopen Vivian-rakas toipuu parhaillaan dramaattisesta tapahtuma-sarjasta, joka vei hänet leikkauspöydälle. Vointi on kohenemaan päin.

Roope Salmisen Vivian-rakas vastaa lapsihaavekysymykseen podcastissa

Vivian ja Kirsikka keskustelevat lapsiluvuista podijaksossaan.

Suositun Hei Baby -podcastin juontajat Kirsikka Simberg ja Vivan Nick juttelevat torstaina (7.3.) julkaistussa podijaksossaan muun muassa siitä, minkä verran lapsia olisi hyvä määrä lapsia.

Vivianilla itsellään on yksi lapsi, kun Kirsikalla on kaksi. Podissa on käsitelty kahden ja yhden lapsen kasvattamisen eroja, ja he vastaavat samaa aihetta käsittelevään kysymykseen myös tuoreessa jaksossa.

Kirsikka myöntää, että päätös kahden lapsen tekemisestä syntyi "hormonihuuruissa" juuri, kun ensimmäisen lapsen imettäminen oli loppunut. Toinen raskaus alkoi yllättävän nopeasti, ja Kirsikka ehti jo katumaankin välissä. Välissä kahden lapsen kasvattaminen oli rankkaa.

- Mut nyt mä voin ilokseni ilmoittaa, että siitä todellakin voi selviytyä, ja mä ajattelen, että se on ollut niin vörtti. Siis mä oon niin onnellinen että me ollaan tehty kaksi lasta pienellä ikäerolla, Kirsikka kertoo, ja kuvailee lasten olevan keskenään hyviä kavereita.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Olosuhteet määrittävät

Vivian ja Kirsikka ovat samaa mieltä  siitä, että jokaisen perheen oikea lapsiluku on se, mikä perheeseen loppujen lopuksi syntyy. Hän itse kertoo oman lapsilukunsa määrittyneen olosuhteiden mukaan, eikä niinkään oman valinnan perusteella.

- Jos mä olisin lapseni isän kanssa yhdessä, niin kyllä mä hyvin todennäköisesti nään, että ehkä meillä olis voinut tulla toinen lapsi, Vivian pohtii.

Hän kertoo ajatelleensa lasta odottaessaan, että jos tekee yhden lapsen, niin yhtä hyvin voi tehdä parikin. Vivian toteaa, että hänellä itsellään on kaksi veljeä, jotka ovat hänelle tärkeitä.

Vivian toteaa, että hänen tyttärellään ei tule koskaan olemaan sisaruksia pienellä ikäerolla, kuten Kirsikan lapset. Hän ei suoraan totea, haaveileeko vielä uudesta perheenlisäyksestä.

- Mun mielikuva ainoista lapsista, mikä perustuu itseasiassa enemmän varmaan urbaaneihin legendoihin kuin edes omiin kokemuksiin, koska mulla on paljon ystäviä, jotka on ainoita lapsia, mulla on paljon entisiä poikaystäviä, jotka on ainoita lapsia, ja en mä sanois että ne on mitään itsekkäitä ihmishirviöitä, pikkuvanhoja pätijöitä tai muuten vaan häiriytyneitä ihmisiä tälleen kärjistäen, Vivian pohtii, eikä hän näe omassakaan lapsessaan tällaisia piirteitä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vivian ja Kirsikka pohtivat, että jakamista ja muita sisarusten välillä luonnostaan opittavia asioita kuitenkin opetellaan päiväkodissakin.

Roope Salmisen kanssa viihtyvä Vivian Nick teki lisää paljastuksia parisuhteestaan: "Jumalatar"

Vivian pitää Hei Baby -podia yhdessä Kirsikan kanssa.

Vivian kertoo raskauden ja vauvavuoden tuoneen hänessä esiin luonteen huonoimmat piirteet ja kontrollin tarpeen.

- Mua pelottais tosi paljon ajatus toisesta lapsesta, että mä löydän itteni taas sellasesta jamasta, että mä oon ihan niin kun haavanlehti ja en yhtään itteni, koska mä koko ajan pelkään että joku korttitalo sortuu, mutta sitten taas kaikki mun ympärillä, jotka on saaneet toisen tai kolmannen lapsen, on vaan silleen että "se on korjaava kokemus" ja sit sul on se toisen lapsen vanhemman itsevarmuus ja ehkä perspektiivi, Vivian jatkaa.

Ensimmäisen lapsen raskauden ja vauvavuoden aikana kaikki oli uutta, ja Vivian toteaa Kirsikankin olleen hyvin erilainen toisen lapsensa kanssa.

Tärkeimpänä Vivian näkee sen, että molempien vanhempien täytyy haluta toinen lapsi, eikä lasta hankita ensimmäisen lapsen tai kumppanin painostuksen takia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lopuksi Vivian kertoo lapsihaaveiden realistisuudesta tämänhetkisessä elämässään, jossa hänellä on päiväkoti-ikäinen lapsi, toimiva yhteisvanhemmuus ja uusi suhde.

- Siihen tulee väkisinkin paljon enemmän sellasta rationaalisuutta, mitä mulla ei välttämättä tulis, jos mä olisin pysynyt tässä mun ensimmäisessä primääriperheessäni, hän toteaa.

Toisen lapsen järjestelyt näyttäisivät toisenlaisilta, kun edellisestä suhteesta syntynyt lapsi asuisi Vivianin luona vain puolet ajasta, kun toinen asuisi siellä koko ajan. Se ei ainakaan olisi vaihtoehto, että toinen lapsi hankittaisiin eksän kanssa.

Hätäleikkaus jätti jälkensä

Konkreettiset lapsihaaveet eivät välttämättä ole ajankohtaisiakaan Vivianin elämässä tällä hetkellä, sillä hän on tuoreessa parisuhteessa Roope Salmisen kanssa. Hän myös joutui hiljattain pikaisesti sairaalaan kohdun ulkopuolisen raskauden takia.

Vivian kertoi helmikuussa voivansa nyt jo paremmin, mutta hätäleikkaus on silti jättänyt jälkensä. Raskaus sai alkunsa kierukasta huolimatta. Raskaus oli aiheuttanut hänen munasarjansa repeämisen, ja verta oli vuotanut vatsaonteloon.

Shokkipaljastus podcastissa: Roope Salmisen rakas Vivian Nick oli raskaana – joutui hätäleikkaukseen