fbq
20240417, Helsinki. Au pairit -sarjan pressi. Kuvassa Myy.

Totuus paljastui kuvausten jälkeen! Au pair -Myy: ”Järkytyin jaksot nähtyäni”

Myy kertoo suoraan, että hän jäi au pair -jengin ulkopuolelle, mutta rajojen vetämisen ansiosta kokemus oli silti hyvä.

Ylen suosikkisarja Au pairit saa jo 11. tuotantokautensa, kun neljä suomalaista nuorta naista suuntaa Maltalle. Mukana Välimeren maisemissa on 20-vuotias Myy, jonka innosti au pairiksi lähtöön halu asua ulkomailla.

Elämä au pairina ei startannut aivan toivotusti, kun Myy sai kiireisessä perheessä töitä niin paljon, että tuntirajat paukkuivat jo ensimmäisinä päivinä. Myy kuitenkin itsenäistyi ja oppi puolustamaan itseään nopeasti, minkä jälkeen työtunnitkin saatiin kontrolliin.

Sarjassa kuvataan au pairien työtä, mutta myös yhteisiä, järjestettyjä aktiviteetteja. Kuvauksien ulkopuolella au pairit ovat omillaan, mutta voivat luonnollisesti tavata toisiaan vapaa-aikansa puitteissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Apua psykologilta

Myy kertoo Seiskalle Au pairien pressitilaisuudessa, että sarjan kuvauksien jälkeen hän järkyttyi huomatessaan, kuinka ulkopuoliseksi hän jäi muusta porukasta.

– He ovat olleet keskenään, mutta mä en ole ollut heidän kanssaan, Myy kertoo.

Kuvauksien aikana Myy luonnollisesti tiennyt muiden viettäneen aikaa keskenään, mutta totuus valkeni, kun hän näki jaksot Suomeen palattuaan. Vaikeiden tunteiden käsittelyyn on onneksi ollut tarjolla apua myös psykologilta.

Myy kertoo ylpeänä itsenäistymisestään ja päättäväisyydestään.

– Jäin tosi pahasti ryhmästä ulkopuolelle. Siellä en sitä tajunnut, mutta sitten kun näin jaksot, se kyllä järkytti, kun en tiennyt, miten paha se tilanne on ollut.

Päällimmäisiksi jäi kuitenkin positiivinen tunne ja hyviä muistoja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Koko reissusta, au pairin työstä ja Maltasta jäi positiivinen fiilis, mutta kyllä jaksot nähtyäni se vaikutti siihen, että näen meidän ryhmädynamiikan täysin erinä, Myy myöntää.

Positiivisiin muistoihin vaikuttaa juuri Myyn päättäväisyys ja se, että hän päätti ottaa kaiken ilon irti ajastaan Maltalla. Myy vakuuttaa myös olevansa ylpeä siitä, että sai pidettyä asenteensa positiivisena, vaikka vaikeuksia riittikin.

Tulevaisuudentoiveet saavat Myyn ilmeen kirkastumaan, ja hän lateleekin haaveitaan toiveikkaana ja ilmeisen päättäväisenä. Esimerkiksi tankotanssiharrastuksen jatkaminen on tiukasti mielessä.

– Haluaisin mahdollisesti päästä opiskelemaan, ja nyt olen kevään lukenut valintakokeisiin. Haluan ammattikorkeaan opiskelemaan liiketaloutta! Myy hihkuu.

Järjestettyjen aktiviteettien ulkopuolella Myy jätettiin ulos porukasta.