fbq

Ylen radiotoimittaja irtisanoutui – syynä Euroviisut

Muusikko Miikka Koivisto veti nimeään kantavaa radio-ohjelmaa kuuden vuoden ajan.

Kuusi vuotta Ylellä työskennellyt muusikko ja musiikkivaikuttaja Miikka Koivisto on irtisanoutunut työstään radiojuontajana. Hän kertoi asiasta muun muassa Instagram-tilillään 7. toukokuuta.

– Lopetan mun ohjelman YleX:llä protestina YLE:n osallistumiselle Euroviisuihin kansanmurhaa Palestiinassa suorittavan Israelin rinnalla, Miikka kirjoittaa päivityksessään.

– Suuri kiitos näistä vuosista (2018–24) kuuntelijoille ja kiitos musiikista artisteille! Free Palestine, hän jatkoi.

Miikka toimitti YleX:lle vuodesta 2018 lähtien omaa nimeään kantavaa radio-ohjelmaa, joka tarjoili vaihtoehtomusiikkia. YleX:n vastaaava tuottaja Roberto Rodriguez vahvisti irtisanoutumisen Ylelle 7. toukokuuta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Päätös on ollut Miikan oma ja haluamme kiittää häntä erinomaisesta ohjelmasta. Olemme iloisia, että saimme kuusi vuotta kuulla hänen kuratoimaansa vaihtoehtoista musiikkia YleX:llä, Roberto kertoo Ylelle.

Suuren yleisön tietoisuuteen Mikko nousi Disco Ensemblen keulakuvana. Nykyisin muusikko tunnetaan muun muassa Ruusut-yhtyeestä sekä tuottajana.

Israelin osallistumista Euroviisuihin on vastustettu laajalti ympäri Eurooppaa. Israelin sotatoimet ja siviiliuhrit Gazassa ovat syynä, miksi Israel on haluttu jättää pois Euroviisuista. Israel aloitti sotatoimet äärijärjestö Hamasin hyökättyä Israeliin lokakuussa 2023.

Eurovision Song Contest järjestetään Malmössä, Ruotsissa 7.-11.5. Tapahtumaa voi seurata Yle Areenassa ja TV1-kanavalla tiistaina, torstaina ja lauantaina.

Seuraa meitä somessa