fbq
epa11294507 Russian President Vladimir Putin and Azerbaijani President Ilham Aliyev(not pictured) meet with railway industry veterans and workers to mark the 50th anniversary of the Baikal-Amur Mainline (BAM) construction at the Kremlin in Moscow, Russia, 22 April 2024. Aliyev arrived in Moscow for a one-day working visit. EPA-EFE/SOFIA SANDURSKAYA/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Venäjän presidentistä on tekeillä elokuva – Putin luotu tekoälyllä

Putin-elokuvan on määrä saada ensi-iltansa tämän vuoden syyskuussa. Traileri on nyt julki.

Venäjän presidentti Vladimir Putinista on tekeillä elämänkertaelokuva, uutisoi brittilehti The Guardian. Lehden mukaan elokuvan Putin on luotu tekoälyllä. Elokuvan maailman ensi-ilta on 26. syyskuuta.

– Putinin kutsuminen studioon 20 000 otosta varten ei ollut vaihtoehto, eikä verkossa saatavilla olevasta arkistomateriaalista ollut mahdollista kouluttaa elokuvakäyttöön sopivaa korkean resoluution deepfake-mallia, elokuvan ohjaaja perustelee päätöstä tekoälyllä luodusta hahmosta.

– Lähes kahden vuoden kehitystyön jälkeen olemme luoneet uraauurtavan tekoälypohjaisen teknologiamme, jonka avulla voimme luoda elokuvahahmon ilman, että tarvitsemme oikeaa ihmismallia, hän jatkaa tiedotteessa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Puolalainen studio AIO kertoo tiedotteessaan, että Putin-elokuva tullaan julkaisemaan 35 maassa. Elokuvaa markkinoidaan lähikuvaksi Kremlinin johtajasta. Kyseessä on puolalaisen Besaleel-nimisen ohjaajan debyytti. Ohjaaja tunnetaan myös nimellä Patryk Vega.

Elokuvassa on mukana ukrainalaisten elokuvantekijöiden kuvaamaa materiaalia Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa.

Putin ei ole vain elokuva. Se on vastaus maailmanlaajuiseen pyrkimykseen ymmärtää yhden nykypolitiikan kiistellyimmän hahmon motiiveja ja toimia. Tuotantoni tehtävänä on antaa katsojille ”käyttöohje” Putinista, ja sen tavoitteena on lievittää nykymaailmaa hallitsevaa pelkoa ja epävarmuutta, ohjaaja kuvailee.

Seuraa meitä somessa