fbq

Uuden Sherlockin luoja haluaisi tehdä mestarietsivästä elokuvan – tahtoo alkuperäisnäyttelijät mukaan

Uutta Sherlockia esitettiin vuosina 2010–2017 neljä kautta, ja sarja palkittiin yhdeksällä televisioalan Emmy-palkinnolla.

Mark Gatiss, yksi Uusi Sherlock-sarjan (HBO Max, Netflix, Prime Video) luojista ja sen näyttelijöistä kertoi Deadlinen haastattelussa 15. huhtikuuta, että häntä kiinnostaisi tehdä elokuva Benedict Cumberbatchin ja Martin Freemanin tähdittämästä sarjasta.

Nykyajan Lontooseen sijoittuvassa sarjassa Cumberbatch on mestarietsivä Sherlock Holmes ja Freeman hänen apulaisensa tohtori Watson, jotka ratkovat yhdessä rikoksia ja murhia.

– Haluaisimme tehdä elokuvan, mutta kaikkien saaminen mukaan on hankalaa, Gatiss kertoi Deadlinelle Olivier Awards -tapahtumassa Lontoossa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jos haluat konkreettisen vastauksen, sinun pitää kysyä Benedictiltä ja Martinilta, hän jatkoi.

Erikoisjaksossa Karmiva morsian Sherlock ja tohtori Watson seikkailevat 1800-luvulla, kuten Arthur Conan Doylen alkuperäisissä kirjoissa.

Gatiss, joka näytteli sarjassa Sherlockin veljeä, Mycroft Holmesia kertoi Guardianin haastattelussa jo heinäkuussa 2023, että elokuvan tekeminen Uuden Sherlockin huipennukseksi olisi luonnollista. Elokuvan teko ei käy Gatissin mielestä kuitenkaan ”kuin taikasauvaa heilauttamalla”.

– On uskomattoman vaikeaa saada ihmiset kiinnostumaan ja tekemään elokuvia. Muistan, kun puhuin Edgar Wrightille Ant-Manista (2015), jonka tekemiseen hän käytti kahdeksan vuotta elämästään, eikä hän sitten tehnyt sitä. Kahdeksan vuotta ei ole mikään lyhyt aika.

Wrightin sijaan Marvel-elokuvan ohjasi lopulta Peyton Reed

Uutta Sherlockia esitettiin vuosina 2010–2017 neljä kautta, ja sarja palkittiin yhdeksällä televisioalan Emmy-palkinnolla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Uusi Sherlock Netflix-palvelussa ja HBO Max-palvelussa.

Seuraa meitä somessa