fbq
Ricky Gervais: Armageddon (2023)

Tv-arvio: Ricky Gervaisin jatkuva marina mielensäpahoittamisesta ja maailmanlopusta alkaa kyllästyttää

Ricky Gervaisin Armageddon on kuin toisinto hänen aiemmista Netflix-spesiaaleistaan. Ainoa ero on kiertueen nimi.

★ ★ Ricky Gervais: Armageddon (2023)

Stand up -koomikko Ricky Gervaisin kolmas Netflix-spesiaali Armageddon julkaistiin Netflixissä joulupäivänä 25.12. Keikan tarkoituksena on käsitellä sitä, miten ihmiskunta saattaa päättyä.

– Olemme kuilun partaalla. Se voi johtua vaikka ilmaston lämpenemisestä, pandemioista tai ydinsodasta. Eli omasta typeryydestämme, Gervais kertoo spesiaalin alussa.

Ricky Gervais vitsaili syöpälapsilla – näin hän vastaa someraivoon: "Melko merkityksetöntä"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Lajistamme on epäilemättä tulossa typerämpi. Taylor Swiftistä voi nykyisin suorittaa yliopistokurssin. Kuinka alas sitä voikaan akateemisesti vajota?

Taylor Swift on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, jonka Time-lehti valitsi 6.12 vuoden henkilöksi. Hänen Eras-kiertueensa alkoi keväällä 2023 Yhdysvalloissa ja saapuu Eurooppaan toukokuussa 2024. Gervaisin Armageddon-kiertue alkoi joulukuussa 2022 ja kävi Suomessa 12.3. 2023. Kiertue päättyi Lontoossa 13.12.

Siinä missä Taylor Swiftin Eras käsittelee hänen koko uraansa kolme tuntia kestävine konsertteineen, Gervaisin Armageddon on kuin toisinto hänen aiemmista Netflix-spesiaaleistaan Supernature (2022) ja Humanity (2018).

Ricky Gervais on BAFTA- ja Golden Globe -palkittu koomikko, joka on luonut alkuperäisen Konttorin (The Office UK), sekä sarjat Extras, Derek ja After Life.

Humanityssa Gervais jakoi näkemyksiään poliittisesta korrektiudesta ja yliherkkyydestä samalla, kun käsitteli ihmiskunnan loppua. Supernaturessa hän ilkkui julkkiksia, kuolevaisuutta ja mielensäpahoittamista. Armageddonissa toistuu sama kaava. Ainoa ero on kiertueen nimi.

Armageddonissa on muutama vitsi, joka naurattaa ääneen, mutta muuten spesiaalissa ei ole mitään uutta ja yllättävää. Se pistää miettimään, miksi Gervais tekee tätä. Rahasta ei ole ainakaan pulaa, minkä koomikko tuo esille vitsailemalla siitä, että antaisi häälahjaksi asunnon. Brittilehti Sunin mukaan hän tienasi keväällä 2023 Hollywood Bowlissa järjestetyllä keikallaan 1,4 miljoonaa dollaria, mikä on suurin summa, jonka yksikään brittikoomikko on ansainnut yhdestä keikasta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Gervais kertoi Mirrorille 31. tammikuuta 2022, että haluaa tulla canceloiduksi, eli ihmiseksi, jota boikotoidaan vääränlaiseksi koetun toiminnan takia.

En usko, että Gervais tulee boikotoiduksi mustan huumorin vuoksi, vaan jää pikkuhiljaa taka-alalle ja unohduksiin, kun kukaan ei jaksa enää kuunnella samoja vitsejä pedofiileistä, mielensäpahoittamisesta ja maailmanlopusta.

Ricky Gervais: Armageddon Netflixissä.

Seuraa meitä somessa