fbq
Comeback

Tänään tv:ssä Mikko Leppilammen rock-komedia Comeback – ei mestariteos, mutta jättää hyvän mielen

Comeback esitetään Ylellä osana uuden suomalaisen elokuvan viikkoa.

Mikko Leppilampi jatkaa uutta tulemistaan näyttelijänä pääroolilla Comeback-elokuvassa. Rinnalla on muitakin osaavia näyttelijöitä.

Comeback ***

Tony, Pete ja Katarina ovat nousseet vuosituhannen alussa kansainvälisen musiikkimaailman huipulle No Love Lost -bändillään. Parikymmentä vuotta myöhemmin Katarina makaa koomassa sairaalassa, Tony on rahaton ja koditon pummi ja Pete elämäänsä kyllästynyt peruskoulun opettaja.

Toivon uudesta noususta tuo Katarinan tytär Ellie, joka kertoo jossain olevan läjä äitinsä tehtailemia potentiaalisia hittibiisejä. Tony, Pete ja Ellie lähtevät seikkailujen täyttämällä toivioretkelle kappaleiden perässä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Synkistä elokuvistaan (mutta myös hauskoista tv-sarjoistaan) tunnettu ohjaaja Petri Kotwicka ei tee Comebackista uransa lumoavinta helmeä, mutta hänellä on selvästi ollut hauskaa näyttelijätiiminsä kanssa. Kaikesta paistaa ymmärrys ja rakkaus rock-kulttuuria kohtaan, ja tekijät selvästikin tuntevat aiheensa.

Mikko Leppilampi jätti juontamisen ollakseen onnellinen: ”Kuinka paljon haluan rahaa?”

Tästä jatkaen Comeback on myös osaavaa jatkoa Spinal Tapin, Wayne’s Worldin ja Airheadsin kaltaisille takavuosien komediallisille rock-elokuville. Mukana on värikkäitä hahmoja, runsaasti juonenkäänteitä, oikean elämän rock-tähtiä cameo-rooleissa (Jouni Hynynen, Juha Torvinen) ja sitä itseään, äärimmäisen tarttuvaa melodista raskasta rockia.

Comeback ei siis ole mestariteos, mutta katsojalla on teatterista poistuessaan viihdytetty olo. Vähäisimpänä tekijänä tässä eivät ole keskeiset näyttelijät, joista jokainen tekee hauskan suorituksen.

On esimerkiksi mukava nähdä Mikko Leppilampi jälleen hieman samantyyppisessä rouhean överiksi vedetyssä roolissa kuin minkä hän teki Kimmo-sarjan Rönninä. Ja nuori Anni Iikkanen tekee jo toisen merkittävän ja loisteliaan elokuvaroolinsa ja on todellakin nousemassa kotimaisen näyttelijäkaartin kärkiluokkaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Esimerkiksi viikonlopun hauskanpitoillan aloitukseksi Comeback on täydellistä materiaalia! 

Komedia. O: Petri Kotwica. N: Mikko Leppilampi, Ville Myllyrinne, Anni Iikkanen. 98 min. 

Comeback Yle Areenassa ja klo 21 Teema & Femillä torstaina 25.4.

Seuraa meitä somessa