fbq
Farmi Suomi
Miina Äkkijyrkkä

Tämän takia Miina Äkkijyrkkä joutui lähtemään Farmi Suomesta: ”Puukko selkään”

Miina Äkkijyrkkä sekä tuotanto kommentoivat Katsolle Farmi Suomen äkillistä käännettä.

Farmi Suomen ympärillä on käynyt kuhina, kun yksi kilpailijoista katoaa kesken kuvausten. Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää yhdeksännen jakson tapahtumia.

Farmi Suomi -jaksossa 2.5. maitolaiturilta löytyy kirje, jossa ilmoitetaan, että Miina Äkkijyrkkä on poistunut sarjasta. Jakso on jo katsottavissa Ruutu+-sovelluksessa.

Jakson lopussa näkyy teksti: ”Tämän jakson kuvausten ulkopuolella tapahtuneiden asioiden vuoksi Miina Äkkijyrkkä ei jatka Farmi Suomi -kilpailussa.”

Miina kertoo Katsolle saaneensa käskyn poistua kesken työpäivän ilman selityksiä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– En ole omasta halustani lähtenyt pois, enkä minkään ulkopuolisen tekijän takia, vaan tuotannon epädemokratian takia, Miina sanoo.

– Enkä minä saanut edes ollenkaan hyvästellä ketään. Puukko selkään, hän lisää.

Miina lähti ohjelmaan mukaan, koska hän halusi herättää mielenkiintoa maanviljelyskulttuuria ja yksinkertaista elämää kohtaan.

– Siellähän oli ihan muut juonet mielessä, Miina kertoo viitateen ohjelmassa esiintyvään juonitteluun.

Farmi Suomi
Miina Äkkijyrkkä

Farmi Suomea tuottavan Moskito Television -yhtiön vastaava tuottaja Petra Martikainen kertoo Katsolle, ettei tuotantoyhtiö kommentoi Miinan poistumisen yksityiskohtia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Asiaan liittyvät keskustelut ja päätökset ovat tuotantoyhtiön ja kilpailijan välisiä, emmekä kommentoi yksityiskohtia tämän tarkemmin, Petra kertoo.

Ohjelmassa viitataan kuvausten ulkopuolella tapahtuneisiin asioihin, joiden johdosta Miina joutui jättämään kisan kesken.

– Miinan poistumiseen liittyvät syyt tapahtuivat tuotannon aikana Farmilla, mutta ohjelman kuvaukset eivät olleet tällöin käynnissä. Siksi asiaa emme laajemmin myöskään ohjelmassa käsittele, Petra perustelee.

Farmi Suomi
Miina Äkkijyrkkä

Petran mukaan tuotannossa noudatetaan yhdenvertaisuusperiaatetta.

– Yhdenvertaisuusperiaatteella tarkoitamme sitä, että kaikki ohjelmaan osallistuvat henkilöt ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön tai hänen taustaansa liittyvästä, Petra kertoo.

– Turvallisen tilan toimintatavat ja ohjeistus takaavat jokaiselle ohjelmaan osallistuvalle henkilölle sekä tuotantoryhmän jäsenelle turvallisen ympäristön, jossa jokainen ryhmän jäsen on vastuussa myös toisten hyvinvoinnista, hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vastaaja tuottaja kertoo, että kilpailurealityista kesken poistuminen on aina perustellun ja vakavan harkinnan takana. Syyt tällaiseen ovat tapauskohtaisia.

Farmi Suomi Nelosella ja Ruudussa torstaisin.

Artikkelia muokattu 30.4. klo 10.41, kahteen sitaattiin lisätty nimet.

Seuraa meitä somessa