fbq
FREEDOM UNCUT, Ricky Gervais, 2022. Trafalgar Releasing /Courtesy Everett Collection

Ricky Gervais vitsaili syöpälapsilla – näin hän vastaa someraivoon: "Melko merkityksetöntä"

Ricky Gervais julkaisi 29. marraskuuta videon X-alustalla tulevasta Armageddon-ohjelmastaan. Videolla hän vitsaili syöpälasten kustannuksella.

Koomikko Ricky Gervais julkaisi marraskuun lopussa sosiaalisessa mediassa pätkän tulevasta Armageddon-komediaohjelmastaan, joka julkaistaan 25. joulukuuta Netflixissä. Videolla koomikko vitsailee syöpälasten kustannuksella.

Video nosti someraivon. Nyt koomikko puolustaa itseään. Hän kertoi BBC Radio 5:n haastattelussa, että vitsi on tulkittu väärin, sekä irrotettu asiayhteydestä. Asiasta uutisoi Daily Mail.

– Itse sketsissä sanon, että olen tehnyt viime aikoina paljon videoviestejä kuolemansairaille lapsille. Vain jos he pyytävät sitä. En rynnistä sairaaloihin ja huuda "herää kaljupää". Sanon vitsissäni kirjaimellisesti, että en tee niin, Ricky sanoo BBC:n haastattelussa.

– He (katsojat) eivät analysoi tuota kohtaa. He tuntevat jotain. Siitä loukkaantumisessa on kyse. Se on tunne. Siksi ”olen loukkaantunut” on melko merkityksetön. Mitä he haluaisivat minun muuttavan? hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ricky Gervais vitsaili syöpälapsilla – someraivo repesi

Sosiaalisessa mediassa nousseen raivon lisäksi, brittiläinen vammaisjärjestö Scope arvosteli koomikon tilannetajua varoittaen, että tällaisella kielenkäytöllä on seurauksensa.

Netflix-suoratoistopalvelua vaadittiin poistamaan kyseinen sketsi Armageddon-komediaohjelmasta. Vetoomus keräsi yli 5 000 allekirjoitusta.

– Onnea matkaan. Sen vain sanon heille, onnea, Ricky vastaa vaatimuksiin BBC:n haastattelussa.

Rickyn mukaan 95 prosenttia loukkaantumisista on teeskentelyä. Loukkaantujat haluavat hänen mukaansa tulla vain kuulluksi, eivätkä ole oikeasti harmistuneita hänen vitseistään. Usein vitsin aihe sekoitetaan koomikon mukaan varsinaiseen kohteeseen.

– Miljoonien ihmisten joukosta vain muutama ei pitänyt siitä. Jos annan näille muutamalle erityishuomiota ja yritän tyydyttää heidän tarpeensa, ärsytän ne miljoonat katsojat, jotka oikeasti ymmärsivät vitsin. Koen, että velvollisuuteni pitää heidät tyytyväisinä, jotka pitävät vitseistäni ja ymmärtävät ne, koomikko perustelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Armageddon Netflix-suoratoistopalvelussa 25. joulukuuta.

Seuraa meitä somessa