fbq
20240312, Helsinki. Suuri Seikkailu pressi. Kuvassa Nina Mikkonen.

Nina Mikkosella haastava alku Suuressa seikkailussa – sairastui juuri ennen kuvauksia

Lähes 20 vuotta uinumassa ollut Suuri seikkailu palaa ruutuun 23. maaliskuuta.

Suuri seikkailu palaa 19 vuoden jälkeen. Nina Mikkonen, 59, on yksi 16 julkkiskilpailijasta, joka lähti valloittamaan Lapin erämaata.

Matka Muonioon taittui junalla ja bussilla, jonka jälkeen kilpailijat lähtivät kohti Ylläksen huippua. Seikkailu vaati fyysistä kestävyyttä, koska maasto voi olla vaikea kulkuista. Kilpailijat kulkivat niin jalan, pyöräillen kuin soutaenkin. 

Nina pohti etukäteen omaa jaksamistaan.

– Totta kai mietin, että onko minulla mitään tekoa siellä. Vaikka olen tässä urheillut ja jumpannut, niin enhän minä ole nuorimmasta ja notkeimmasta päästä, Nina paljastaa Katson haastattelussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Päätin kuitenkin, että haluan sen kokemuksen. Moni maksaisi tästä rahaa, ja minua pyydettiin mukaan. Olisin ollut kiittämätön, jos en olisi lähtenyt mukaan, hän jatkaa.

Nina oli vielä muutamaa päivää ennen reissulle lähtöä 39 asteen kuumeessa.

– En ollut kuumeessa enää lähtiessä. Täytän 60 vuotta kesällä, joten totta kai se kuume vähän heikentää, Nina kertoo.

Nämä julkkikset kisaavat Suuressa seikkailussa – mukana Lauri Huttunen, Marja Kihlström ja Timo Lavikainen

Suuri seikkailu
Nina Mikkonen

Ninalle koko jutun suola oli tutustua eri-ikäisiin ja eri lähtökohdista oleviin ihmisiin unohtamatta Lapin kauniita maisemia. Nuo maisemat toivat naisen mieleen ajatuksen ihmisen kuolevaisuudesta ja siitä, miten pieni osa maailmankaikkeutta ihminen onkaan. Tunturimaastossa hänen mieleensä nousi runo.

– Taivaankodista nähden on surusi pieni ja mitätön, tomuhiukkasena on yksinään, Nina runoilee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kun on siellä tunturin laella ja katsoo sitä kaikkea, tajuaa tosissaan, että täällä sitä niin tärkeänä heiluu, mutta loppujen lopuksi sitä on vain pieni osa todella suurta kokonaisuutta, hän kiteyttää.

Monissa elämä karikoissa, niin hyvissä kuin huonoissakin, käynyt Nina sai vahvistusta tunteelle, että maailma on ihmeellinen paikka.

– Se kosketti niin syvältä. Lapissa asuville henkilöille nostan hattua. Mehän olimme siellä vain hetken aikaa turisteina, mutta siellä asuvat ihmiset ovat ympäri vuoden niissä olosuhteissa. Emme tiedä siitä mitään, mitä on Lapin kansan arki. Oli hienoa saada kuitenkin jonkinlainen käsitys siitä, Nina pohdiskelee.

Jaana Pelkonen vaihtoi politiikan viihdeohjelmiin: "On aika virkistää omaa ajatustoimintaa"

Suuri seikkailu
Ninan lisäksi seikkailussa ovat mukana muun muassa Lauri Huttunen, Timo Lavikainen ja Marko Maunuksela.

Juonittelu kuuluu realityyn

Nina on osallistunut ennenkin realityohjelmiin, joten hänelle oli selvää, että jonkinasteinen juonittelu kuuluu myös Suureen seikkailuun.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Juonittelua saa ja pitääkin olla kisassa. Kisa on kisa. Sitten ei pidä lähteä kisaamaan, jos ei kestä sitä, että voi hävitä, pudota tai joku ei tykkää sinusta, Nina alleviivaa.

– Ensin täytyy tehdä itselle selväksi, että mitä kestää. Jos sitä asiaa ei käy itselle selväksi, koska meillä jokaisella on ego, joka sanelee tiettyjä asioita, mutta jos ei osaa jarrutella sitä egoa, ei kannata lähteä mukaan tällaiseen, hän lisää.

Hänen mukaansa reiluus täytyy kuitenkin ottaa huomioon myös kisatilanteissa.

– Mutta kuka loppu viimein mittaa, mikä on reilua? Rakkaudessa ja sodassa on kaikki keinot sallittua, Nina ynnää.

Nina on yrittäjä ja mediapersoona, joka tuli tunnetuksi Timo T. A. Mikkosen puolisona. Perheen elämää seurattiin aikanaan Mikkosten maailma -ohjelmassa. Nina on osallistunut aiemmin muun muassa Big Brother VIP -realityyn ja Suurin pudottaja VIP-ohjelmaan, jonka hän voitti. Monessa mukana ollut nainen opiskelee kuolindoulaksi.

Suuri seikkailu alkaa Nelosella ja Ruudussa lauantaina 23. maaliskuuta.

Seuraa meitä somessa