fbq
20240312, Helsinki. Suuri Seikkailu pressi. Kuvassa Jesse Markin.

Näin Jesse Markin kommentoi Suomen päätöstä Euroviisuihin lähtemisestä

Artisti Jesse Markin nähdään tulevalla Suuri seikkailu -kaudella. Hän kertoo kuluneen vuoden olleen yhtä suurta seikkailua myös UMK:n myötä.

Artisti Jesse Markin osallistuu Suuri seikkailu -ohjelmaan, joka tekee paluun 19 vuoden tauon jälkeen.

Jesse kertookin Katson haastattelussa, että elämä on ollut jännittävää viimeisen vuoden aikana, koska hän on kokenut paljon uusia asioita, ja pian uusi levykin on tulossa. Suuri seikkailu olikin yksi uusia asia lisää miehelle, joka sanojensa mukaan elää seikkailulle.

– Olen vähän sellainen, että saatan sanoa kavereille, että miten seikkaillaan tänä viikonloppuna, artisti naurahtaa.

– Jo pelkkä ohjelman nimi imaisi minut jo mukaansa. Tykkään seikkailun mahdollisuuksista. Sitten kun tuli mahdollisuus Suureen seikkailuun, ajattelin, että totta kai, miksi en lähtisi seikkailemaan. Sitä en tosin ajatellut, että tämähän tullaan kuvaamaan tietenkin, Jesse lisää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kameroiden olemassaolon Jesse unohti melko nopeasti. Tehtävien aikana hän keskittyi vain suoritukseen, tiimiinsä ja voittoon.

– Eräässäkin tehtävässä paitani repesi, enkä huomannut sitä kuin vasta tehtävän jälkeen. Vertakin tuli ihmisiltä, mutta siellä me vaan vedimme niitä tehtäviä, Jesse muistelee.

Suuri seikkailu
– Enhän minä ole mitään eräillyt tai sitonut solmuja, muuta kuin omat kengännauhani. Olin ihan hukassa. Reissun aikana erätaidot kyllä kehittyivät, artisti kertoo.

Artisti kertoo aina tienneensä, että on kilpailuhenkinen. Kuitenkin tuo puoli nousi uusiin ulottuvuuksiin kisan aikana.

– Kun homma lähti käyntiin, minulla tyyliin pimeni, ja olin kuin ravihevonen, jonka piti päästä vaan paikasta a paikkaan b. Kapteenitkin sanoivat välillä tiimeille, että otetaan nyt rauhassa, ja kaikki olivat samaa mieltä. Kun tehtävä sitten starttasi, alkoivat kaikki säntäillä, Jesse nauraa.

Jesse kertoo olevansa sosiaalinen introvertti, mikä on auttanut häntä niin musahommissa kuin Suuressa seikkailussakin. Hän kertoo osaavansa antaa itsestään, mutta toisinaan se voi olla kuluttavaa. Hän on oppinut tavan, jolla hän pystyy sulkemaan ympäristön ympäriltään, jotta voi latautua hetken.

– Olin joskus jossain kotibileissä, jossa menin sitten nurkkaan istumaan ja rupesin kirjoittamaan biisiä. Pystyn sulkemaan hälinän pois, Jesse sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Metsässä oleminen ei kuitenkaan ollut niin haastavaa kuin olin ajatellut. Kun tulin takaisin Helsinkiin, tajusin ihmispaljoudessa, kuinka herkistyneet aistini olivatkaan, hän kertoo.

Jessen mieleen ovat painuneet muistot yhteisistä hetkistä kanssakilpailijoiden kanssa, kuten veneretket, maisemat ja keskustelut. Joonas Saartamon kanssa Jesse keskusteli esimerkiksi elokuvista.

Nämä julkkikset kisaavat Suuressa seikkailussa – mukana Lauri Huttunen, Marja Kihlström ja Timo Lavikainen

Suuri Seikkailu
Suuret seikkailijat valloittavat Muonion erämaan.

Jesse oli yksi vuoden 2024 UMK-artisteista. Hän osallistui kilpailuun Glow-kappaleellaan, joka yhdistele artistille tuttuun tapaan eri genrejä ja tyylilajeja.

Vaikka itse UMK-voittoa ei tullut, jäi kilpailusta paljon käteen. Jesse koki positiivisena yllätyksenä sen, kuinka intohimoisesti ihmiset, jotka seuraavat UMK:ta ja Euroviisuja niin Suomessa kuin ulkomaillakin, suhtautuvat asiaan.

– Monet ihmiset löysivät musiikkini ja minut. Teen indiemusiikkia englannin kielellä, joka voi helposti jäädä suomen kielen varjoon. Aiemmin eurooppalaiset löysivät helpommin keikoille ja lauloivat mukana, Jesse muistelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuten monet muut julkisuuden henkilöt, myös Jesse sai osakseen niin hyvää kuin hieman huonompaakin palautetta.

– Kun tuntee itsensä, niin negatiiviset kommentit eivät muuta sitä, miten ajattelen tai näen maailman. Ymmärrän myös, että onhan minulla itsellänikin sekä positiivisia että negatiivisia ajatuksia. On eri asia, miten ne sitten ilmaisee, Jesse analysoi.

UMK-artisti Jesse Markin otti tiukan linjan: "En aio osallistua Euroviisuihin, jos Israel osallistuu"

– Kun tekee itsestään julkisen, ei voi mielestäni olettaa, että siitä ei syntyisi myös julkista kommentointia, hän jatkaa.

Jesse kertoo, että UMK:ssa syntyi myös uusia ystävyyssuhteita.

Mikael Gabrielin olimme hyvää pataa, ja Sini Sabotagen kanssa läppä lensi. Teemu Keisterin (Windows95man) kanssa jaoimme bäkkärin, ja kuvasimme sieltä Tiktok-videoita, Jesse sanoo.

Windows95man pokkasi voiton ja osallistuu Euroviisuihin. UMK:n aikaan Jesse ilmaisi Instagram-julkaisussaan, ettei osallistuisi itse viisuihin, mikäli Israel saisi osallistua.

– Toivotan onnea matkaan Teemulle. Hän on tehnyt kovasti duunia, että on päässyt siihen, missä hän nyt on. Hän on lisäksi todella hyvä tyyppi, Jesse sanoo.

– Vaikka itse olisin jotakin mieltä, niin se ei tarkoita, että muiden pitäisi olla samaa mieltä. Olemme kuitenkin yksilöitä kaikki täällä, hän lisää.

Israelin kohtalo Euroviisuissa ratkesi

Suuri seikkailu Nelosella ja Ruudussa 23. maaliskuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa