fbq
Suuri seikkailu
Marja Kihlström

Marja Kihlströmin mielestä Suuressa seikkailussa pääsi yllättävän helpolla – odotti kovempaa rääkkiä

Seksuaaliterapeutti nähdään Suuri seikkailu -ohjelmassa.

Seksuaaliterapeutti ja tv-juontaja Marja Kihlström harkitsi Suureen seikkailuun lähtemistä, mutta ei ollut täysin varma ohjelman osallistumisesta. Viime vuoden melanoomadiagnoosi osoittautui ratkaisevaksi tekijäksi.

– Silloin totesin, että kyllä lähden. Olen aina halunnut nähdä Lapin, ja rakastan seikkailuja ja kilpailuja. Syöpädiagnoosin myötä päätin, että nyt haluan elää ja saada uusia kokemuksia, jotka ovat hirveän arvokkaita. Muistot ovat rakkaita ja kantavat eteenpäin, Marja kertoo Katson haastattelussa.

– Lähtiessä en vielä tiennyt, että Lappi tulee olemaan tärkeä tilinpäätöksen paikka yhden elämäni erikoisimman vuoden loppupäässä. Siellä oli aikaa ajatella, tuntea ja keskustella näiden ihmisten kanssa, jotka toimivat minulle ikään kuin peilinä, hän summaa kokemuksensa.

Kuluvan vuoden tammikuussa Marjalla oli ensimmäinen kontrolli, jossa todettiin, että kaikki on hyvin, eikä yhtään luomea poistettu. Seuraava kontrolli on vuoden päästä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Marja Kihlström kertoo syövästään tv:ssä – näin melanooma löytyi

Suuri seikkailu
Marja Kihlström
Ensimmäisessä jaksossa kilpailijat aloittivat matkansa kohti Ylläkasen huippua.

Tavoitteena voitto

Entisenä koripalloilijana Marja on tottunut joukkuekilpailuun. Marja tiesi lähtevänsä kilpailemaan voitosta eikä leirikouluun.

– Olen vaihtanut aktiiviurani aikana joukkuetta pahimpiin kilpailijoihin, joten todella tiedän, miltä tuntuu olla joukkueessa, jossa sinusta ei välttämättä tykätä, mutta kaikki haluavat voittaa. Se on erikoinen yhdistelmä, Marja analysoi.

Koska voitto kimalsi Marjan silmissä, oli tärkeää, että joukkue olisi vahva jokaisella vaadittavalla osa-alueella. Joukkueet jaettiin ensimmäisessä jaksossa käräjillä, eivätkä kilpailijat voineet vaikuttaa kahtiajakoon.

– Halusin rakentaa meidän joukkueestamme niin hyvän, että sillä mennään finaaliin. En arvottanut ihmisiä sen perusteella pidänkö heistä, vaan millaisella joukkueella pääsemme mahdollisimman pitkälle. Olen aika puhtaan strateginen ja otan tunteet huomioon, mutta en tee tunteella päätöksiä, Marja kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nina Mikkosella suuria vaikeuksia Suuressa seikkailussa – joudutaan taluttamaan tunturiin

Suuri seikkailu
Marja Kihlström ja Markus Pöyhönen.

Terapeutin työkalut käyttöön

Haastavimmaksi puoleksi Marja koki häviämisen. Hän kuitenkin koki häviöt myös eteenpäin vievänä voimana.

– Nostan pääni häviön jälkeen, ja haluan voittaa vielä enemmän. Ikimuistoisinta olikin yhdessä voittamisen riemu. Voittaminen on hienoa yksinäkin, mutta on järjettömän hienoa juhlia yhdessä muiden kanssa, Marja muistelee.

– Koska olimme käytännössä tuntemattomia toisillemme, ei voinut tietää, miten muut reagoivat voittoihin ja häviöihin. Ikävät olosuhteet herättävät jokaisessa erilaisia tunteita ja reaktioita. Totta kai joillekin nämä asiat saattoivat olla vaikeampia, hän jatkaa.

Marja sanoo omaavansa korkean sietokyvyn eri asioihin. Hän ei vähästä valita tai ole hankala. Hän huomasi sen jo osallistuessaan Komppania Ketonen & Gustafsberg -ohjelmaan viime vuonna. Myös Marjan työnkuvasta oli hyötyä Lapin erämaassa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Joukkue koostuu erilaisista ihmisistä, joten välillä joutuu kannattelemaan muidenkin tunteita ja tuntemuksia. Tässä menee tietenkin hiuksenhieno raja Marjan ja työminäni välillä. Otin välillä terapeutin roolin tai vähintäänkin niitä työkaluja avuksi, Marja summaa.

Suuressa seikkailussa ensimmäinen pudotus: ”Näin rankka kisa on nuorempien homma”

Suuri Seikkailu
Suuret seikkailijat valloittavat Muonion erämaan.

Eräily ei tuottanut Marjalle vaikeuksia. Hän on viettänyt paljon aikaa metsässä.

– Tykkään olla metsässä ja luonnossa. Odotin, että meitä olisi rääkätty vähän enemmän, Marja vinkkaa.

– Odotin vaikeampia olosuhteita ja että emme olisi saaneet niin paljoa ruokaa. Odotin, että tämä olisi ollut paljon hurjempi, hän jatkaa.

Suuri seikkailu lauantaisin Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa