fbq
Kylmä rinki Dean Winters (Ryan O'Reily)

Huippusarja Kylmä rinki palaa uudessa muodossa – tästä on kyse

Kylmän ringin tarinaa jatkava Zo-lyhytelokuva tulee Youtubeen vappupäivänä.

Kylmä rinki on yksi maineikkaimmista rikossarjoista. HBO:n sarjaa tehtiin vuosina 1997–2003 kuuden kauden ajan, ja se kertoi kuvitteellisen Oswald State Maximum Security Penitentiary -vankilan raadollisesta arjesta. Nyt se saa jatkoa – tosin ainakin aluksi vain lyhytelokuvan muodossa.

Kyseinen lyhytfilmikin on itse asiassa niin sanottu arkistojen aarre. Teos on nimeltään Zo, joka on luonnollisesti väännös sarjan alkuperäisnimestä Oz. Zo tehtiin ATX Television Festival -tapahtumaan esitettäväksi jo vuonna 2021, mutta se ei ole ollut laajassa levityksessä.

Nyt lyhytelokuva julkaistaan viimein massojen katsottavaksi, ja se tulee Youtubeen niinkin pian kuin 1. toukokuuta. Alkuperäisessä sarjassa Miguel Alvarez -nimistä vankia esittänyt Kirk Acevedo on kommentoinut asiaa X-palvelussa.

– Muistatte varmasti HBO-sarjan Oz. No, hyvä ystäväni ja monien maineikkaiden sarjojen kehittäjä Tom Fontana teki lyhytelokuvan, jossa kerrotaan Ozin tyypeistä vankilan jälkeen, Acevedo kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Lyhytelokuvan pääosissa ovat Dean Winters ja Lee Tergesen. Ja jos se kehittää hyvää pöhinää, niin… Voitte saada uuden sarjan!

Zo-lyhytelokuvaa tähdittävät Dean Winters ja Lee Tergesen olivat Kylmän ringin keskeisiä näyttelijöitä.

Dean Winters esitti Kylmässä ringissä väkivaltaista ja veljeään Cyriliä suojelevaa Ryan O'Reilya. Lee Tergesenin hahmo Tobias Beecher taas oli aiemmin asianajaja, mutta päätyi vankilaan ajettuaan humalassa autoa kuolettavin seurauksin. Sarjan isä Tom Fontana on luonut myös muun muassa Kevin Baconin tähdittämän City on a Hill -sarjan.

Sarjan näyttelijöistä Harold Perrineau Jr. on näytellyt Lost-sarjassa ja Matrix-elokuvissa, Christopher Meloni Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjassa ja J. K. Simmons ylistetyssä Whiplash-elokuvassa, josta hän voitti Oscarin.

Kylmä rinki keräsi mainetta erityisesti ankaran kerrontansa vuoksi. Päähahmoja saattoi kuolla yllättävästi, ja väkivalta oli ratkaisu useimpiin ongelmiin. Sarja voitti useita pienempiä palkintoja, mutta ei esimerkiksi Emmy-palkintoa, joihin se oli kaksi kertaa ehdolla.

Seuraa meitä somessa