fbq
Hautalehto: Rakennus 31

Hautalehto-sarjan synkät teemat mietityttävät Mikko Leppilampea – "Menee tunteisiin ja ihon alle”

Mikko Leppilampi ei tunne paineita siitä, saavuttaako Hautalehto-sarjan toinen kausi edeltäjänsä suosion.

Mikko Leppilammen tähdittämä Hautalehto-sarja jatkuu toiselle kaudelle, ja se nähdään MTV Katsomo+ -palvelussa 15. helmikuuta alkaen. Rikoskomisario Antti Hautalehdon ja hänen tiiminsä työstä kertovan sarjan avauskausi, vuodenvaihteessa 2021–22 esitetty Hautalehto: Kylmä syli oli hyvin suosittu. Silloin esityspaikkana oli Katsomo+-palvelua edeltänyt C More, ja Kylmä syli nousi kyseisen suoratoistopalvelun katsotuimmaksi alkuperäissarjaksi.

Leppilampi ei myönnä, että olisi kokenut paineita siitä, että toisen kauden pitäisi toistaa edeltäjänsä menestys.

– Ennemminkin voisi sanoa, että uutta kautta kuvattaessa jännitti paljon edelliskertaa vähemmän. Pääsimme avauskaudella säätämään perusasiat kohdilleen, ja pystyimme nyt pääosin saman tekijäjoukon kanssa syventämään tarinamaailma, Leppilampi kertoo.

Mukana ovat Leppilammen lisäksi ensimmäisen kauden tavoin muun muassa näyttelijät Oona Airola, Antti Reini ja Ilkka Forss sekä ohjaajana jatkava Petri Kotwica.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Minunkaan ei tarvinnut enää erikseen miettiä, miten Antti Hautalehto tietyssä tilanteessa sanoo tai reagoi, vaan se tuli ikään kuin automaattisesti. Tämän myötä pääsi keskittymään muuhun toteutukseen entistä paremmin, Leppilampi kertoo.

Tällainen on uusi Hautalehto-kausi – rituaalimurhat järkyttävät Porvoossa

Hautalehto-sarja perustuu Christian Rönnbackan dekkareihin. Uuden kauden pohjatarinana on kirjasarjan kolmas romaani Rakennus 31, jossa poliisia työllistävät rituaalimurhilta vaikuttavat kuolemantapaukset.

– Kyllä se kieltämättä menee tunteisiin ja ihon alle, kun kuvausten aikana miettii, että joku joutuu selvittelemään tällaisia asioita oikeassa elämässä. Rönnbackakin on itse toiminut poliisina ja tietää, mistä kirjoittaa, Leppilampi muistuttaa.

– Sitä alkaa pohtia vaikkapa sellaista, että miltä tuntuu saapua ruumiin löytöpaikalle tai että miltäköhän murhapaikalla tuoksuu. Tällaisia joutuu miettimään, koska näyttelijänä sitä pyrkii mahdollisimman totuudenmukaiseen suoritukseen, Leppilampi kertoo.

– Olisiko minusta itsestäni poliisiksi? Ei varmasti olisi, Leppilampi myöntää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Synkkien aiheiden käsitteleminen näyttelemisen kautta ei kuitenkaan kammoksuta Leppilampea.

– Itse tekisin mielelläni vaikka kaikki reilut kymmenen Hautalehto-kirjaa tv-sarjaksi. Onneksi ammennettava siis riittää tulevaisuudessakin, Leppilampi riemuitsee.

Leppilampi kertoo itse katsojana olevansa rikos- ja poliisisarjojen suurkuluttaja.

– Katson niin usean rikossarjan kuin on suunnilleen mahdollista. Työtoveritkin joskus ihmettelevät, että missä ihmeen välissä ehdin niitä seuraamaan. Olen kuitenkin esimerkiksi vähäuninen ihminen, ja kun muut ovat jo nukkumassa, niin minä katson putkeen sarjoja, Leppilampi kertoo.

– Suurimpia suosikkejani on esimerkiksi The Wire eli Langalla, koska se oli niin autenttisen tuntuinen. Uudemmista olen pitänyt esimerkiksi True Detectivestä, jonka uusi kausikin vaikuttaa onneksi hyvältä.

Hautalehto: Rakennus 31 on katsottavissa MTV Katsomo+ -palvelussa torstaista 15. helmikuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa