fbq
20240109, Helsinki. The Voice of Finland pressitilaisuus. Kuvassa Elastinen.

Elastinen otti yhden valmentajakollegansa silmätikukseen: ”Saa tuta nahoissaan”

Elastinen istuu tuttuun tapaan tähtivalmentajan punaisella tuolilla The Voice of Finland -ohjelmassa.

Elastinen eli Kimmo Laiho palasi tuttuun rooliinsa tähtivalmentajana The Voice of Finland -ohjelmassa. Kansan suosioon artisti nousi 1990-luvulla muodostetun Fintelligens-rapduon toisena jäsenenä. Sittemmin hän on tehnyt musiikkia soolona ja ollut Suomen positiivisin henkilö vuosimallia 2013.

Tähtivalmentajan rooliin hän palaa vuosi toisensa jälkeen, koska ohjelmassa ollaan tekemisessä musiikin kanssa läheisesti. Artisti kertoo Lenni-Kalle Taipaleen olevan yksi ohjelman kantavia voimia.

– Tekee itsellekin hyvää oppia ja kuunnella. Siinä missä valmentajana yritän antaa neuvoja ja opettaa, samaan aikaan myös itse saan hirveästi inspiraatiota ja fiilistä musiikkiin, laulamiseen ja tekemiseen. Tässä saa olla kivassa kuplassa, kun mietitään mitä biisejä vedetään ja kuunnellaan musaa laidasta laitaan, Elastinen kertoo.

Elastinen ja uusi tähtivalmentaja Arttu Wiskari sopivat ennen kuvausten alkua, että he voivat piikitellä toisiaan kuvausten aikana hyvillä mielin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Arttu on kasvanut samalla tavalla kuin minäkin, siinä pihaporukassa, jossa potkitaan kiviä, roastataan toisia ja kasvatetaan vähän kuorta, Elastinen sanoo.

– Se on ihan virkistävää. Löysimme välillemme sellaisen luontaisen kisan, olemme vähän vastakkain tuolla. Minulla oli hyvin käynnissä tämä asetelma myös Apulannan kanssa, pistin aika kovaa kampoihin heille viime vuonna. Tänä vuonna se on selvästi Arttu, joka saa tuta nahoissaan, hän naurahtaa.

Arttu Wiskari ja Elastinen tekivät sopimuksen ennen The Voice of Finlandin kuvauksia: "En tiedä, onko Ela suuttunut"

The Voice of Finland
Arttu ja Elastinen ovat löytäneet kisaparin toisistaan.

Tällä hetkellä ohjelmasta on kuvattu osiot Ääni ratkaisee ja Kaksintaistelu. Elastinen aloitti rohkeasti anastamaan laululupauksia tiimiinsä heti kisan alkumetreillä.

– Rohkeasti aloin luoda Maija Vilkkumaan silmien edessä titteliä rock- ja hevitiimistä. Ensimmäisessä vaiheessa lanseeraan tätä aika kovaa, artisti kertoo.

Mutta minkälaiselle artistille olisi Suomessa tilaa?

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Suuret, pitkäkestoiset menestystarinat lähtevät siitä, että osaa välittää jotain fiilistä. Kyllä se taito ja se tunne on kova yhdistelmä ja sellainen tietynlainen nöyryys musiikin edessä sekä tahtotila. Se tahtotila on, mitä tässä ohjelmassa kovasti punnitaan. On paljon kilpailulaulajia, mutta sitten ne tyypit, jotka tahtovat menestyä tämän jälkeen, heitä ei voida pysäyttää, Elastinen sanoo.

– Suurille suomenkielisille balladeille olisi tilausta, ja niitä myös tässä yritetään etsiä laulajille. Se on haastava genre. Usein balladit kuulostavat suunnitelluilta, eivätkä mene tunne edellä. Sen haistaa, jos ne tehdään laskelmoidusti, mies jatkaa.

Menestyminen vaatii muusikon mukaan työtä. Elastinen kertoo itse käyttäneensä aikoinaan vanhaa kunnon ”läpi harmaan kiven” -strategiaa.

– Ei ollut vaihtoehtoa. Ei ollut mitään estettä, jota en olisi ollut valmis ylittämään. En ottanut ei-vastauksia vastaan. Artistin pitää itse uskoa juttuunsa enemmän kuin kenenkään muun, hän kiteyttää.

The Voice of Finland ei ole avaimet käteen -diili, vaan tässä tarjotaan rappuset ja painekattila, mitä kukaan meistä tähtivalmentajistakaan ei ole koskaan käynyt, vaikka monissa liemissä olemmekin keitetty, Elastinen sanoo.

The Voice of Finland
Elastinen laulaisi itse Ääni ratkaisee -osiossa Jesse Kaikurannan Vie mut kotiin -kappaleen.

Tähtivalmentajan mukaan ohjelma on lupaaville artisteille valttikortti, jonka jälkeen asetelmat lähteä artistiuralle ovat hyvin erilaiset kuin esimerkiksi pelkän demon pohjalta. Hän arvostaakin kilpailijoissa ahkeruutta ja vastaanottavaisuutta. Hän ei puolestaan voi sietää sitä, että neuvoja ei kuunnella.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olen tähtivalmentajana aika kriittinen ja tavallaan aika ankarakin, mutta samalla mennään aina hyvän fiiliksen kautta. Kenellekään ei jää sellainen olo, että ei haluaisi tulla esimerkiksi toista kertaa.

Elastisen mieleen aiemmilta kausilta on jäänyt se, miten paljon toisen puolesta voikaan jännittää.

– Livevedoissa olo on aika aseeton, ja asiat voivat lähteä joko hyvään tai huonoon suuntaan. Näihin lataa tietenkin aika valtavat odotukset.

The Voice of Finland Nelosella ja Ruudussa perjantaisin ja sunnuntaisin.

 

Seuraa meitä somessa