fbq
Au pair -Sebastian

Au pair -Sebastian järkyttyi perheensä tummaihoisesta kotiapulaisesta: ”Totuin siihen”

Suositun Au pairit -sarjan kymmenes tuotantokausi julkaistaan Yle Areenassa keskiviikkona 17. toukokuuta. Tällä kertaa kohteena on eksoottinen Etelä-Afrikka, ja matkalle lähtevät kuopiolainen Emmi-Lotta, tamperelainen Aada, turkulainen Emilia ja Ouluun vastikään muuttanut Sebastian.

Ruotsin kieltä Oulussa opiskeleva Sebastian koki au pair -pestinsä maatilalla Mariuksen ja  Belindan perheessä, johon kuuluivat heidän lisäkseen viisi lasta ja liuta kotieläimiä. 

Sebastian ei välttynyt erimielisyyksiltä perheensä kanssa, sillä Marius ja Belinda olivat vanhoillisia uskovaisia. Arvomaailmat törmäsivät jo ensimmäisenä päivänä, kun au pair ilmoitti olevansa homoseksuaali.

– Hyvässä hengessä kävimme erimielisyydet läpi, ja loppupeleissä kunnioitimme toisiamme. Perheestä tuli tosi rakas minulle, Sebastian kertoo. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Helsingissä kasvanut Sebastian yllätyksekseen viihtyi maalla. 

– Oli aivan ihanaa. Uima-allas, lampaita, kanoja… Tällaiselle stadilaiselle pojalle se oli virkistävä ja silmiä avaava kokemus. 

Sebastian kokee päässeensä Etelä-Afrikassa helpolla, sillä perhe teetti hänellä au pair -töitä vain muutaman tunnin päivässä. Lopun ajan hän sai käyttää haluamallaan tavalla. 

Au pairit
– Minulla ja perheelläni oli erilaiset arvot ja maailmankatsomus. On ihan absurdia, että lyhyessä ajassa näistä ihmisistä tuli silti niin rakkaita, Sebastian sanoo. 

Perheen kristillisyydessä Sebastian näki myös myönteisiä puolia. 

– Tykkäsin siitä, että lapset osasivat käyttäytyä ja perheenjäsenet kunnioittivat toisiaan. Minulla oli heidän kanssaan rakastettu olo. 

Au pairit -ohjelmassa nähdään, kuinka Sebastian järkyttyy perheensä tummaihoista kotiapulaista. Au pairille nousi ensimmäisenä mieleen kiusallinen mielikuva 1950-luvun Yhdysvalloista, jossa afroamerikkalainen väestö passaa varakkaita valkoisia. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sebastian kertoo shokin myöhemmin laantuneen, kun selvisi, että kotiapulainen oli työskennellyt perheessä jo 40 vuotta. Hän oli tärkeä osa perhettä vielä eläkkeelle jäätyään. 

– Jokaisessa valkoisessa perheessä oli tummaihoinen apulainen. Lisäksi oli kymmenen muuta apulaista, joista yhden tehtävä oli siivota koiran kakat nurmikolta. Totuin siihen. Siitä tuli uusi normaali, Sebastian toteaa. 

Au pair -perheessä Sebastian sai kaipaamaansa kokemusta lasten kanssa toimimisesta. Kokemuksen jälkeen haave opettajan työstä on entisestään vahvistunut.

Au pairit
Sebastianin au pair -reissu suuntasi eksoottiseen Etelä-Afrikkaan ja hiekkarannoistaan tunnetulle Garden Routen alueelle.

– Etelä-Afrikassa toimin pääsääntöisesti perheen seitsemänvuotiaan tytön kotiopettajana. Tuli kyllä tunne, että lapset ovat minun juttuni, Sebastian sanoo.

Sebastianin mielessä on alkanut kypsyä ajatus, että Oulun ruotsin kielen opintojen jälkeen hän voisi hankkia historianopettajan pätevyyden esimerkiksi Åbo Akademissa Turussa. 

Tässä ovat uudet au pairit – Sebastian täräyttää heti uskovaisessa perheessä olevansa homo

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Au pairit Etelä-Afrikassa Yle Areenassa keskiviikkona 17.5. klo 20.00. TV2:lla sarja nähdään 17.5. alkaen joka ilta tuplajaksoin klo 21.00.

Seuraa meitä somessa