fbq
Au pairi -Emmi-Lotta

Au pair -Emmi-Lotta lähti isäntäperheestään kesken kaiken – haasteena perheen äiti

Suositun Au pairit -sarjan kymmenes tuotantokausi julkaistaan Yle Areenassa keskiviikkona 17. toukokuuta, ja samana päivänä sarja alkaa myös TV2:ssa. 

Tällä kertaa kohteena on eksoottinen Etelä-Afrikka ja hiekkarannoistaan tunnettu Garden Routen alue. Jännittävälle matkalle lähtivät viime syksynä Oulussa opiskeleva Sebastian, tamperelainen Aada, turkulainen Emilia ja kuopiolainen Emmi-Lotta.

Opiskelija Emmi-Lotta toivoi löytävänsä Etelä-Afrikan-matkalta selkeyttä elämäänsä. Vastassa oli todellinen haaste: perheen 6-vuotias adoptiotytär Sunée oli syntymäkuuro, ja vastikään asennettujen implanttien ansiosta opetteli kuulemaan ja puhumaan. 

– Tuli vähän liian kovat paineet ihmiselle, jolla ei ollut aiempaa lastenhoitokokemusta. Jännitti tosi paljon, Emmi-Lotta myöntää. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sunéen lisäksi perheessä oli kaksi kouluikäistä poikaa. 

Au pair -Sebastian järkyttyy perheensä tummaihoisesta kotiapulaisesta: ”Totuin siihen”

Au pairit
– Aina en tiennyt, mihin vetää rajat, joten kurinpito oli vaikeaa, Emmi-Lotta kertoo.

Emmi-Lotta olisi toivonut etenkin Sunéen kanssa enemmän opastusta ja tukea vanhemmilta Lucalta ja Ellenorelta.

– Oli hankalia tilanteita, kuten tytön kylvettäminen. Hän vain huusi älyttömän kovaa enkä tiennyt, miten toimia, Emmi-Lotta muistelee. 

Au pairit
Emmi-Lotan ensimmäisen perheen äiti toivoi au pairista kodinhengetärtä.

Vaikeista tilanteista huolimatta Emmi-Lotta tuli hyvin toimeen kolmen lapsen kanssa. Silti hän päätyi vaihtamaan perhettä. Erityisesti ongelmaksi nousi perheen äidin suhtautuminen suomalaiseen au pairiin. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kodin yleinen ilmapiiri ei sopinut minulle, enkä tullut perheen äidin kanssa kovin hyvin toimeen. Hänelle en ollut osa perhettä, Emmi-Lotta kuvailee lähtönsä syitä.

Etelä-Afrikan-matkalta Emmi-Lotta sai uusien kokemusten lisäksi rutkasti itseluottamusta. Hänelle myös kirkastui ajatus siitä, että aikoo viedä kesken jääneet opintonsa loppuun, vaikka ei aiokaan alalle.

– Tulevaisuudessa en aio tuhlata aikaan asioihin, jotka eivät tunnu omilta, Emmi-Lotta sanoo päättäväisesti. 

Au pair
Emmi-Lotta on tyytyväinen perheen vaihtamiseen. – Toisessa perheessä isä ilmoitti heti, että olen kuin isosisko heidän lapsilleen. Se tuntui oikealta perheeltä. 

Au pairiksi Emmi-Lotta tuskin kovin äkkiä uudestaan lähtisi, mutta ulkomaille sitäkin enemmän.

– Haaveissa on valmistumisen jälkeen lähteä yksin reppureissulle, Emmi-Lotta paljastaa.

Au pairit Etelä-Afrikassa Yle Areenassa keskiviikkona 17.5. klo 20.00. TV2:lla sarja nähdään 17.5. alkaen joka ilta tuplajaksoin klo 21.00.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tässä ovat uudet au pairit – Sebastian täräyttää heti uskovaisessa perheessä olevansa homo

Seuraa meitä somessa