fbq
20240109, Helsinki. The Voice of Finland pressitilaisuus. Kuvassa Arttu Viskari.

Arttu Wiskarilla tiukka linja The Voice of Finlandissa – on valmis rikkomaan sääntöjä

The Voice of Finlandin uusi kausi alkaa perjantaina 19. tammikuuta.

Arttu Wiskari istuu tähtivalmentajan punaiselle tuolille The Voice of Finlandin 13. tuotantokaudella. Hän aloittaa uutena tähtivalmentajana yhdessä Sannin ja vanhojen konkareiden Maija Vilkkumaan ja Elastisen kanssa. Laulukilpailu starttaa 19. tammikuuta Nelosella ja Ruudussa.

Artun mielestä suomalainen musiikki menee koko ajan parempaan suuntaan. Kentällä on monenlaista tekijää ja artistia, joista osa on hänelle tuntemattomia menestyksestä huolimatta.

– Olen keskustellut tiimiläisteni kanssa, että olisi kiva, jos olisi joku vähän tunnetumpi biisi, joku megahitti. He vastaavat, että heidän biisiehdotuksensa ovat megahittejä, johon vastaan, että ei ole. Sitten kun menen tarkistamaan asian, niillä biiseillä on joku 129 miljoonaa striimauskertaa, eli kyseessä onkin megahitti, Arttu naurahtaa.

The Voice of Finlandin alkaessa, ohjelmasta on jo kuvattu Ääni ratkaisee- sekä Kaksintaiselu-osiot.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Huomaan edustavani tällaista dinosaurusosastoa. Ihan vaan senkin takia, että seuraan tosi vähän sosiaalista mediaa. Minä, Elastinen ja Maija olemme myyneet fyysisesti levyjä, kun taas Sanni tuo ihanasti tuota nuorempaa voimaa mukaan, hän ynnää.

Arttu etsii monipuolisesti erilaisia artisteja. Musakenttä kaipaisi hänen mielestään juurevaa soulia.

– Olisi myös kiva tuoda vähän rokkia takaisin ja ehkä vähän vähemmän sitä poppia. Tietynlaista iskelmäjuttua voisi myös muuttaa. Samaan aikaan kuitenkin, mikä voisi olla raikkaampaa kuin tosi savuinen iskelmäsoundi. Kumosin siis kaiken, mitä just sanoin, Arttu naurahtaa.

Arttu Wiskari ja Elastinen tekivät sopimuksen ennen The Voice of Finlandin kuvauksia: "En tiedä, onko Ela suuttunut"

Tähtivalmentajat Sanni, Arttu Wiskari, Maija Vilkkumaa ja Elastinen.

Kilpailussa hän ei voi sietää ylimielisyyttä, bändin haukkumista tai syyllistämistä.

The Voice of Finlandissa on Suomen paras bändi. En voi myöskään sietää huonoa asennetta, enkä myöskään sitä, että yritetään nostaa itseä jossain vaiheessa kilpaa epärehellisesti esille, Arttu summaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tässä kisassa on paljon hetkiä, joissa kilpailija saattaa joutua joukkueeseen, johon hän ei välttämättä haluaisi mennä. Jos joku joutuu vasten tahtoaan joukkueeseeni ja ilmaisee sen, hän ei kauaa tiimissä pysy. Hän lähtee vaikka sääntöjen vastaisesti, en ota tiimini ihmisiä, jotka eivät siinä halua olla, hän jatkaa.

Mahdollisuus on aina mahdollisuus, oli joukkue mieluinen tai ei. Arttu antaakin tuleville kisaajille vinkin.

– Jos olet ollut kisaamassa tai tulossa kisaamaan, mieti kenen joukkueessa sinulla olisi paras mahdollisuus menestyä. Mieti ensin, kenen joukkueessa haluaisit olla. Käännä se sitten täysin ympäri, koska kaikki muutkin saattavat miettiä asian samalla tavalla. Samassa joukkueessa saattaa olla samantyylisiä laulajia, jolloin olet vain yksi monesta. Voi olla vaikea erottua, Arttu vinkkaa.

Arttu Wiskari löysi tiensä suomalaisten tietoisuuteen vuonna 2010 läpimurtohitillään Mökkitie ja myöhemmin vuonna 2011 julkaistulla debyyttialbumillaan Arttu Wiskari.

Tähtivalmentaja paljastaakin käyttäneensä muutamaan otteeseen blokkausnappia, eli hän pystyi estämään tiettyä valmentajaa ottamasta laulajaa joukkueeseensa.

Jos Arttu olisi itse uraansa aloitteleva artisti ja hän osallistuisi laulukilpailuun, hän valitsi kappaleekseen soulia – tai ei ehkä sittenkään.

– Laulaisin varmaan jotain tosi kusista soulia, jota kukaan ei tänä päivänä tiedäkään. Enkä laulaisi. Varmaan olisin niin hölmö, että valitsisin kappaleen, jota kukaan ei tiedä ja en pääsisi jatkoon. Ehkä se olisi Ray Charlesin Georgia on My Mind.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

The Voice of Finland 19. tammikuuta alkaen Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa