fbq

Ace of Base -tähti avoimena natsimenneisyydestään: "Teimme kamalia asioita"

Uutuusdokumenttisarja paljastaa roppa kaupalla kipeitä vaiheita ruotsalaisten supertähtien elämästä.

Viaplayn dokumenttisarja All That She Wants kertoo 1990-luvun ikonisen ruotsalaiskokoonpanon Ace of Basen tarinan. Urallaan yli 50 miljoonaa levyä myynyt yhtye pitää edelleen hallussaan ennätystä maailman menestyneimmästä esikoislevystä.

Dokkarin ensimmäisessä jaksossa alkuperäisen kokoonpan jäsenet ja entinen pariskunta Ulf Ekberg ja Jenny Berggren kertovat suosion hinnasta ja sitä edeltäneistä vaiheista.

Ulf ja Jenny markkinoivat parhaillaan uutuusdokkaria myös Tukholman seurapiireissä.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Esiin nousee jälleen myös aikoinaan pitkään piiloteltu historia ongelmaisen Ulfin nuoruudesta äärioikeiston riveissä. Nyt artisti myöntää olleensa väkivaltaisen ryhmittymän "etulinjan miehiä".

- Olimme äärimmäisen väkivaltaisia. Teimme kamalia asioita, Ekberg myöntää dokumentissa.

Yhtyeen maailmanlaajuinen menestys oli vertaansa vailla. Kuvassa promootiota tehtiin vuonna 1993 Euro Disney huvipuistossa Pariisissa.

Myös irtaantuminen ryhmästä oli todella vaikeaa.

- He halusivat tappaa minut, joten jouduin pitämään luotiliivejä keikalla. Pelko oli myös siitä, osuvatko he luodilla minuun vai bändin muihin jäseniin, Ekberg jatkaa.

Lisää tarinasta kuullaan sarjan tulevissa jaksoissa. Myös monia muita kipeitä ja uskomattomia tarinoita Ace of Base -taipaleelta on tiedossa. Aikanaan yhtyettä poltettiin tehokkaasti loppuun. Esiintymis- ja promootiokiertue saattoi jatkua vuodenkin ilman taukoja.

Ulf erosi nuoruuden avioliitostaan, ja nykyisestä liitosta Johanna Aybarin kanssa hänellä on jo kolme lasta. Kuvassa ensi-iltatunnelmaa vuodelta 2011.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Erään keikan jälkeen Ulf oli niin uupunut, että hänet piti taluttaa lavalta ja antaa lisähappea. Itse en enää kestänyt loputonta puhetta hermostuneiden toimittajien kanssa siitä, millaista on olla kolmen sisaruksen bändissä. Uudestaan ja uudestaan. Lopulta en pystynyt enää edes syömään, Berggren muistelee.

All That She Wants Viaplayssä. Uudet jaksot julkaistaan keskiviikkoisin.

Seuraa meitä somessa