Selviytyjät Suomen Niko Saarinen: Haaveilen lapsesta

Niko Saarinen on haaveillut perheen perustamisesta jo pitkään. Jossain vaiheessa asia oli hänen mielessään lähes päivittäin.

– Aloin kokea olevani valmis isäksi täytettyäni 30. Ainoana lapsena toivoisin pystyväni jatkamaan sukuani. Haluaisin, että vanhempani saisivat biologisen lapsenlapsen.

– Sitten tuli niin paljon töitä, että ajattelin luoda uraani vielä vähän aikaa ja katsoa asiaa uudestaan myöhemmin. Olen ajatellut, että haluan toteuttaa haaveeni täytettyäni 35. Siihen on nyt noin puolitoista vuotta.

 

Äitini oli ainoa ihminen, jonka edessä murruin aina tavatessamme.

 

Lapsi ykkösenä

Lapsen hankkiminen muuttaa elämän täysin. Niko kertoo olevansa valmis muutokseen.

– Minä en voi saada lasta niin sanotusti vahingossa, vaan asiaa pitää todella suunnitella. Siksi uskon, että lapsen hankkiminen on loppuun asti harkittu asia.

Mikäli Nikon lapsihaave toteutuu, hän ottaa vanhemmuuden mallin äidiltään.

– Haluan, että lapsella on hyvä ja turvallinen koti. Lapsi on aina ykkössijalla. Uskon ja toivon, että tässä iässä pystyn tarjoamaan lapselleni saman turvallisuuden tunteen kuin omat vanhempani ovat tarjonneet minulle.

Äiti tuki romahduksessa

Äidin tuki oli Nikolle yksi tärkeimmistä asioista pahan romahduksen keskellä.

– Minulla oli vaikea kausi muutama vuosi sitten. Äitini oli ainoa ihminen, jonka edessä murruin aina tavatessamme. Itkin hänelle, etten halunnut tällaista elämää. Äiti oli tosi huolissaan minusta ja jaksamisestani. Olin niin väsynyt julkisuuteen ja ainaiseen nettikirjoitteluun.

Nikon Outi-äiti ei ollut halunnut stressata poikaansa tuntemuksillaan, mutta viime vuonna hän päätti kertoa ajatuksistaan avoimesti.

– Äiti kertoi Nikotellen-podcastissani vieraillessaan ensimmäisen kerran, miten pahalta julkisuuteni ja sen vaikutukset ovat hänestä tuntuneet. Muutama vuosi sitten olin paljon esillä negatiivisten asioiden takia.

Niko kilpaili parhaillaan Nelosella pyörivässä Selviytyjät Suomi -kisassa.

 


22.05.2021 08:00
Katso myös
Yllätyskäänne Selviytyjissä: Häikäilemättömin peluri putosi kisasta!
Suosikkireality palaa hääkriisillä
Selviytyjistä pudonnut Karo: Koulukiusaamiseen vertaaminen on väärin
Finalistit selvillä: Aleksi Valavuori häädettiin viimeisenä BB-talosta