Huippuilta Janne Grönroosin seurassa - Yle Teema & Fem

Janne tavoittelee illalliskeskustelujen tunnelmaa

Janne Grönroos on ottanut oppia maailmalta omaan keskusteluohjelmaansa.

Teema & Fem -kanavalla alkaa 14. kesäkuuta uusi ruotsinkielinen keskusteluohjelma Huippuilta Janne Grönroosin seurassa. Vieraina nähdään muun muassa näyttelijöitä, kuten Aurora-elokuvasta Jussin voittanut Mimosa Willamo ja Putouksesta tutut Christoffer Strandberg ja Dennis Nylund sekä toimittajat Baba Lybeck ja Kaj Kunnas

­– Ainoana kriteerinä vieraita valitessa oli se, että osaa puhua sujuvasti ruotsia. Tavoitteena oli saada aikaan vilkasta ja energistä keskustelua, joten ruotsin kielen taito oli pakollista, ohjelman isäntä Janne Grönroos kertoo.

Keskustelujen aiheita ei ole sidottu vieraiden ajankohtaisiin kuulumisiin, vaan esimerkiksi avausjaksossa Eva Kela, Mark Levengood, Dennis Nylund ja musiikkivieras Isac Elliot puhuvat niin sanotusti kaikesta maan ja taivaan väliltä, aina lemmikkikissalle sattuneesta kommelluksesta hiustyyleihin ja italian osaamiseen.

– Tavoitteena oli tuoda tv-ruutuun sellaista keskustelua kuin olisimme illallispöydässä. Siellähän kerrotaan kaikenlaisia herkullisia tarinoita ja sattumuksia. Ja kukaan ei halua olla se, joka kertoo tylsimmän tarinan, vaan koko ajan lisätään kierroksia, Grönroos kuvailee.

Ensimmäisen jakson vieraina ovat Dennis Nylund, Eva Kela ja Mark Levengood.

Mallia on otettu ulkomaisista ohjelmista.

– Olen katsonut paljon amerikkalaisia talkshow-ohjelmia sekä Euroopasta muun muassa Graham Nortonin ja Fredrik Skavlanin juttuja. Niistä on pyritty nappaamaan sellaisia juttuja, jotka toimivat parhaiten, Grönroos kertoo.

Grönroos on itse työskennellyt muun muassa Yle X3M -radiokanavalla että Ruotsin puolella aamutelevisiossa. Tämän kevään aikana häntä on nähty Teema & Femin Efter Nio -ohjelmassa Sonja Kailassaaren rinnalla.

– Toivoin alun perin, että Huippuillassa olisi nähty myös runsaasti ruotsalaisia julkisuuden henkilöitä, mutta korona-aika esti tämän. Toisaalta olen erittäin iloinen siitä, että ohjelma otettiin myös TV1:n prime time -ohjelmistoon. Sellainen on ruotsinkieliseltä keskusteluohjelmalta lähes ennenkuulumatonta, Grönroos riemuitsee.

Huippuilta Janne Grönroosin seurassa alkaa Teema & Femillä maanantaina 14.6. kello 22.00.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: Yle13.06.2021 03:00
Katso myös
Krisse rakastaa show-meininkiä
Puoli seitsemän ja Yle Olohuone lähtevät kesäkiertueelle