fbq

Teuvo Hakkarainen lataa suorat sanat vaalikohusta: Puolue on selityksen velkaa!

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti jättää Teuvon ulos tulevien eurovaalien ehdokaslistalta.

Viitasaarelaisen maalaistalon rautaportin takaa kuuluu koiran haukuntaa ja murinaa. Aidanraosta näkee, että otus on koiraksi varsin kookas.

– Älkää suotta pelätkö sitä. Se on vasta viiden kuukauden ikäinen pentu. Sen nimi on Ärrimurri, mutta kyllä se pitää rosvot loitolla. Se on rodultaan bernhardinkoira, tuttu ääni huikkaa pihan perukoilta.

Ääni kuuluu perussuomalaisten europarlamentaarikolle Teuvo Hakkaraiselle, 63, joka loikkaa muutamalla vauhdikkaalla askeleella avaamaan vierailleen kotitalonsa portin.

– Tervetuloa vaan rohkeasti peremmälle. Ei teitä kukaan täällä pure!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lue lisää: Teuvo Hakkaraisen rakkaustilitys: ”Menemme naimisiin tai eroamme”

Teuvolla on ollut ennen Ärrimurria peräti neljä bernhardilaista. – Teuvo on hemmotellut tuon jo piloille, Gisela nauraa.

Pihapiirin katselmuksen jälkeen Teuvo Hakkarainen pyytää vieraat astumaan peremmälle hirsilinnaansa. Ilmassa leijuu vastapaahdetun kahvin lisäksi eksoottisen ruuan tuoksu.

Teuvo istahtaa nätisti katetun ruokapöydän ääreen.

– Viime viikot ovat kieltämättä olleet pikkuisen raskaita, kun olen ollut koko ajan otsikoissa. Mikseivät he olisi voineet vaikka sanoa, että ”jää eläkkeelle”, niin sitten olisin jäänyt eläkkeelle, Teuvo huokaisee.

Teuvo viittaa sanomisellaan perussuomalaisten puoluehallituksen päätökseen jättää hänet ulos tulevien eurovaalien ehdokaslistalta. Teuvon mukaan hän ei ole saanut minkäänlaisia perusteluja, vaikka hän sai edellisissä eurovaaleissa yli 29 000 ääntä.

– Olen kysynyt syytä monesta suunnasta, mutta puoluehallituksen päätös on salainen. Minulle on vain sanottu syyksi puolueen vastainen toiminta, mutta kukaan ei ole kertonut minkälaista se toiminta on sitten ollut.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– En tiedä miksi minua yritetään savustaa ulos. Mielestäni puolue on selityksen velkaa minulle ja äänestäjilleni.

Lue lisää: Teuvo Hakkarainen esittelee uuden kotinsa: ”Kaikki rahat menee tähän”

Teuvon Gisela-rakas seuraa myös aktiivisesti politiikkaa. – Gisela oli mukana myös puoluekokouksessa, ja hän oli tosi suosittu siellä, Teuvo kehuu.

Haukuttiin lyttyyn

Seuraava kohu syntyi, kun Ilta-Sanomat uutisoi verottajan pyytäneen poliisia selvittämään, onko Teuvo laiminlyönyt veroja. Viitasaarelaisen mukaan kaikki on hoidettu asianmukaisesti.

Pian tämän jälkeen Sanna Ukkola julkaisi kolumnin, jossa Brysselissä työskentelevät toimittajat haukkuivat Teuvon lyttyyn.

– En ole lukenut sitä, kun avustaja soitti ja sanoi, että on törkeä juttu. Jätän törkeät jutut lukematta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Mutta toimittajat Brysselissä haukkuvat minua. Katsos kun en mene haastateltavaksi, koska heillä on mielipide valmiina. Siellä jos et ole EU-myönteinen, saat toimittajat kimppuusi.

– Minulta esimerkiksi tivattiin hiljattain Venäjä-yhteyksistäni. Käskin kysymään Tarja Haloselta ja hänen kissaltaan. Sanoin että he ovat parempia asiantuntijoita.

Entisenä sahurina Teuvolla on metsätyöt yhä lähellä sydäntä.

Teuvo Hakkaraisen äiti Hilja-Kyllikki oli Viitasaaren voimanainen – perheyrityksen pomona vuosikymmeniä

”Jäniksen paskoja...”

Teuvo itse katsoo, että on onnistunut ainakin yhdessä tärkeässä asiassa.

– Olen pystynyt vaikuttamaan metsäasioihin, kuten metsien ennallistamiseen. EU:n ympäristövaliokunnassa ei ole ihmisiä, jotka tuntevat Suomen metsäasioita niin kuin minä.

Kävi Teuvon poliittiselle uralle miten tahansa, hän aikoo pysyä työelämässä niin kauan kun on työkykyinen.

– Kyllä mä jotain rupean tekemään. Ties vaikka jäniksen paskoja alkaisin taaplata!