fbq

Mika Tommolaa epäillään vaimonsa pahoinpitelystä – poliisi paiskasi loppukevennysmiehen putkaan

Toimittaja Mika Tommolan puoliso haki avioeroa vain päiviä epäillyn väkivallanteon jälkeen.

Seiska paljasti huhtikuun alussa, että MTV3:n Kymmenen uutisten loppukevennyksistä tuttu toimittaja Mika Tommola, 63, ja hänen vaimonsa eroavat. Käräjäoikeudesta vahvistettiin Seiskalle, että vaimo hakee eroa yksin. Vaimo laittoi avioerohakemuksen vireille tiistaina 12. syyskuuta 2023.

Seiskan tekemän selvityksen mukaan avioerohakemusta edeltävänä viikonloppuna Tommolan ja vaimon välillä oli dramaattinen tapahtumasarja. Avioparin Itä-Helsingissä sijaitsevalle omakotitalolle nimittäin hälytettiin poliisi ja ambulanssi.

Vaimolle ensiapua

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seiskan saamien tietojen mukaan poliisi epäilee Tommolan syyllistyneen tuolloin vaimonsa pahoinpitelyyn. Useat eri lähteet ovat kertoneet, että poliisi toimitti Tommolan poliisiaseman putkaan. Ambulanssimiehistö antoi puolestaan paikalla vaimolle ensiapua.

Seiskan tietojen mukaan Tommolaa kuulusteltiin heti tapahtumaviikonloppuna väkivaltarikoksesta epäiltynä. Vaimoa kuultiin heti seuraavan viikon alussa.

Merellisen omakotitaloalueen rauha järkkyi syyskuussa, kun Mika Tommolan ja vaimon omistamalle omakotitalolle hälytettiin poliisit ja ambulanssi.

Syyteharkinta valmistuu

Poliisi vahvisti Seiskalle, että Tommolan omakotitalolla oli poliisitehtävä kyseisenä syyskuisena viikonloppuna. Poliisi myös vahvisti, että jutun esitutkinta on valmistunut ja asia on parhaillaan syyteharkinnassa.

Seiska tavoitti jutun syyttäjäksi nimetyn, joka vahvisti asian olevan syyteharkinnassa. Syyttäjä myös totesi, ettei vahvista rikoksesta epäillyn henkilöllisyyttä vielä, koska asia on keskeneräinen.

– Syyteharkinta valmistuu syksyllä, syyttäjä kirjoitti sähköpostissaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tommolan vaimo ei halunnut kommentoida asiaa Seiskalle.

Seiska löysi Mika Tommolan viime viikolla, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa.

Mika Tommola on tehnyt pitkän uran MTV3:n uutistoimittajana. Hänet tunnetaan parhaiten Kymmenen uutisten loppukevennyksistä. Kuva vuodelta 2007.

Näin saat apua lähisuhdeväkivaltaan

Jos koet parisuhteessasi väkivaltaa, se ei katoa vaikenemalla. Asiasta kannattaa puhua läheisten ja muiden samaa kokeneiden kanssa.

Akuuttia apua lähisuhdeväkivaltaan tarjoaa myös Ensi- ja turvakotien liitto. Järjestö tarjoaa lyhytaikaisen turvapaikan, kun kotiin jääminen väkivallan, uhkailun tai pelon takia on mahdotonta tai suorastaan vaarallista.

Netistä löytyy useita luotettavia palveluita, joiden puoleen voi kääntyä. Tunnetuin näistä lienee naistenlinja.fi-palvelu, jonka maksuttomaan tukipuhelimeen voi soittaa ma-pe klo 16-20. Numero on 0800 02400.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Myös nollalinja.fi-palvelu auttaa lähisuhdeväkivallan uhreja. Maksuttomaan palvelunueroon voi soittaa mihin kellonaikaan tahansa. Numero on 080 005 005.