fbq

Janne ”Nacci” Tranberg avautuu Seiskalle vankilaoloistaan

Sörkan vankilassa Tranberg on ollut nyt lähes neljän vuoden ajan.

Janne ”Nacci” Tranbergin tuomio on Suomen mittakaavassa ehkäpä jopa ennätysmäisen pitkä. Massiivisen Katiska-huumejutun toisena päätekijänä tuomittu Tranberg napattiin Espanjassa vuonna 2019, ja hän on siitä lähtien istunut vankiloissa Espanjassa ja Suomessa. Katiska-jutun lisäksi Tranbergilla on lusittavana kahdesta eri talousrikosjutusta yhteensä noin 4,5 vuoden tuomiot.

Seiska tapasi Tranbergin legendaarisessa ”Sörkan” vankilassa Helsingissä.

– Vankeustuomioni pituus on yhteensä 17,5 vuotta, ja minun rikostaustallani lusittavana on noin 11,5 vuotta. En ole päivien tai kuukausienkaan tarkkuudella laskenut, mutta jonnekin 2030-luvun puolelle vapautuminen varmaankin ajoittuu, Tranberg kertoo.

Lue lisää: Jättituomiota lusiva Janne ”Nacci” Tranberg Seiskalle: Elän vuoden kerrallaan

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Tässä sellissä legendaarisessa Sörkan vankilassa Helsingissä Janne ”Nacci” Tranberg lusii peräti 17,5 vuoden tuomiotaan massiivisesta Katiska-huume-jutusta ja kahdesta talousrikoksesta.

    Kokkailen aamupuuron sellissä

Sörkan vankilassa Tranberg on ollut nyt lähes neljän vuoden ajan.

– Osasto ja selli ovat ennen kaikkea siistit ja hyvät. Sellissä on vessa, mutta omaa suihkua ei ole. Sellistäni löytyy kahvin- ja riisinkeittimet, dvd-laite, televisio ja kirjoja. Täällä saa käyttää omia vaatteita, Tranberg kertoo.

– Vankilassa jokainen päivä noudattaa samaa rutiinia. Itse heräilen aamulla hieman ennen kuutta, jonka jälkeen keittelen kahvit ja puurot. Iltaisin kun sellin ovet suljetaan, saatan tehdä tortilloja tonnikalalla. Vankilan tarjoamissa ruuissa ei ole mitään vikaa, mutta toki ne vuosi toisensa perään alkavat vähän maistua tylsiltä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vieraat vähissä

Vaikka Janne ”Nacci” Tranberg tunnetaankin varsin sosiaalisena hahmona, ei hän kuitenkaan halua nähdä ystäviään vierailulla vankilassa.

– Toki haluan tavata ystäviäni, mutta tämä ei ole siihen miellyttävin ympäristö. Viimeksi taisi jouluna yksi tuttavapariskunta vierailla, ja äiti kävi viime vuonna kerran. Muutenkin tuntuu, että mitä enemmän aikaa vankilassa viettää, sitä vähemmälle merkitykselle kontaktit siviilimaailmaan jäävät. Mieluiten olen yhteydessä ulkomaailmaan puhelimella, mutta on yhden käden sormilla laskettavissa ne ystävät, joihin olen säännöllisemmin yhteyksissä puhelimellakaan, Tranberg mietiskelee.