fbq
emily_inparis_paeaekuva_6fb2c1bb5d.jpg

Ukrainalaiset raivoissaan Emily in Paris -hittisarjasta - ministeri jyrähtää Netflixille: "Tätä on mahdoton on hyväksyä!"

Sarjassa amerikkalainen Emily Cooper (Lily Collins) lähtee Pariisiin töihin ja kokee kaupungissa seikkailuja niin työ- kuin ihmissuhderintamallakin. Sarjan ensimmäistä kautta arvosteltiin, koska sen syyytettiin antaneen stereotyyppisen ja kliseisen kuvan Pariisista ja sen asukkaista.

Ohjelma saa jälleen kritiikkiä osakseen. Muun muassa BBC ja CCN uutisoivat, kuinka sarjan ukrainalaishahmo Petra on saanut jopa Ukrainan kulttuuriministerin suutuksiin.

Hahmo esiintyy sarjan toisen tuotantokauden neljännessä jaksossa. Pääroolin esittäjä Emily tutustuu Petraan ranskankurssilla, ja myöhemmin kaksikko lähtee shoppailemaan.

Tästä on kyse

Ukrainalainen Petra esitetään hahmona, jolla on huono tyylitaju, ja joka pelkää myös, että hänet karkotetaan. Jaksossa Petra päätyy kähveltämään tavaratalosta vaatteita ja ottaa rikoskumppanikseen Emilyn.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ukrainan kulttuuriministerin Oleksandr Tkatšenkon kerrotaan lähettäneen varsin suorasanaisen viestin Netflixille. Ministeri nimittää hahmoa loukkaavaksi.

- Sarjassa ukrainalaisista naisista tehdään karikatyyrinen kuva, mikä on mahdoton hyväksyä. Se on myös loukkaavaa,

Tkatšenko kirjoitti ja jatkoi:

- Näinkö ukrainalaiset nähdään ulkomailla?

Emily in Paris -sarjan uudella kaudella nähdään suomalaismuotia – päänäyttelijä on pukenut ylleen tutun kuosin

Sarjan käsikirjoittaja Darren Star tunnetaan muun muassa Sinkkuelämää-hittisarjan luojana. Kun Emily In Parisin ensimmäinen tuotantokausi aiheutti soraääniä, hän sanoi, ettei ole pahoillaan siitä, että katsoo Pariisia ”hohdokkaiden” linssien lävitse. Hän on halunnut luoda omanlaisensa kuvan kaupungista. Uusinta kohua Star ei ole kommentoinut.

Emily In Parisista julkaistiin toinen tuotantokausi joulun alla, ja se on pysytellyt vahvasti Suomen katsotuimpien sarjojen listalla Netflixissä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa