fbq
black_widow_scarlett_b378e010a9.jpg

Scarlett Johansson haastoi Disneyn oikeuteen

Yhdysvaltalainen näyttelijä Scarlett Johansson on haastanut Disneyn oikeuteen Black Widow -elokuvan esittämisestä Disney+-suoratoistopalvelussa. Haasteen mukaan Disney ei olisi saanut esittää Black Widow -elokuvaa suoratoistopalvelussa samaan aikaan, kun elokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa. Johanssonin mukaan sopimuksessa Disneyn tytäryhtiö Marvel Entertainmentin kanssa sovittiin, että elokuva tulisi aluksi vain teatterilevitykseen. Haasteen mukaan näyttelijä menetti kymmeniä miljoonia dollareita, koska hänen palkkionsa oli sidottu lipputuloihin. The Walt Disney -yhtiön mukaan Johanssonin oikeusjuttu on perusteeton. 

Black Widow -elokuvassa pääosaa esittävän Johanssonin kerrotaan jo tienanneen leffasta 20 miljoonaa dollaria. Lisäksi hän voi tienata toiset 20 miljoonaa suoratoistopalvelun esityksistä.

Black Widow tuotti ensi-iltaviikonloppunaan yli 80 miljoonan dollarin lipputulot Yhdysvalloissa ja 78 miljoonan dollarin lipputulot muualla maailmassa. Disney+-palvelussa elokuva tuotti ensi-iltaviikonloppunaan noin 60 miljoonaa dollaria.

Seuraa meitä somessa