fbq
kohupodi_renaz_yle_cafbbf0a6e.jpg

Renaz Ebrahimi puhuu vihdoin Sannikka-kohusta: "Iski päälle vahva traumaperäinen reaktio"

Ylen ajankohtaisohjelmassa Marja Sannikka nähtiin marraskuussa laajaa keskustelua herättänyt jakso, kun juontajan vieraiksi saapuivat professori emeritus Esko Valtaoja sekä toimittaja Renaz Ebrahimi.

Woke-ilmiöstä, rasismista sekä cancel-kulttuurista keskusteltiin ohjelmassa kiivain sanakääntein, ja lopulta Suomen kansa jakautui kahtia valitessaan puolensa keskustelun osanottajien väliltä.

Tunteet kuumenivat studiossa! Tästä Esko Valtaojan ja Renaz Ebrahimin n-sanahässäkässä on kyse

Jaksosta nousseen kohun seurauksena toimittajana ja radiojuontajana työskentelevä Renaz vetäytyi julkisuudesta lähes kokonaan. Nyt hän on kuitenkin avautunut syksyllä kokemastaan mylleryksestä omalla Instagram-tilillään.

Renaz kertoo julkaisemansa kuvan yhteydessä kuluttaneensa viime viikot lähinnä lepäämiseen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Paluu arkeen. Viimeiset pari viikkoa olen vain syönyt, nukkunut, katsonut sarjoja, kirjottanut päiväkirjaa, tuijottanut seinää, siivonnut ja antanut mielen levätä. Ensimmäinen loma yli vuoteen. Nyt on levännyt olo, Renaz paljastaa.

Seuraavassa kappaleessa dj:näkin työskennellyt Renaz palaa muistoissaan marraskuun tapahtumiin ja sen seurauksiin.

- Oli myös aikaa toipua loppuvuoden tapahtumista. Sannikka-ohjelmassa vierailu aiheutti pienen kaaoksen mun syksyyn. Vaikka oon tehnyt julkista työtä jo jonkin aikaa ja kohdannut vihapuhetta sen monissa muodoissa, tähän en ollut mitenkään varautunut, Renaz avautuu.

Hän kertoo sairastuneensa pian ohjelman kuvausten jälkeen ja uskookin taudin iskeneen ikävän kokemuksen aiheuttamasta stressireaktiosta kehossaan. 

- Jouduin perumaan ja siirtämään töitä. Jäin kotiin jumiin, enkä päässyt pakenemaan kaaosta töihin. Mikä on yleensä mun lääke moniin kriiseihin. Samalla mulle iski päälle todella vahva traumaperäinen reaktio, jossa en osannut ottaa apua vastaan, vaan menin vahvaan selviytymis-modeen. Yksin olen aina ennenkin kaikesta selvinnyt. Tein sen myös nytkin, ainakin osittain, hän avaa tuntojaan ja kiittää lopuksi saamastaan positiivisesta palautteesta. 

- Joka kerta kun oli vaikea hengittää ja rysähdin mun lattialle hysteerisen itkun valtaamana, teidän tuki, tsempit ja kauniit sanat auttoi mut taas ylös, Renaz ylistää kannustusjoukkojaan.

Renaz alkaa juontaa 13.1. Yle Areenan Kohupodia Sini Laitisen parina. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tässä ovat UMK-finalistit 2022 – mukana muun muassa The Rasmus ja Tommi Läntinen

Seuraa meitä somessa