Yle TV 1

Niina Koponen Pala sydämestä-kuvauksista - lapset saivat liikuttumaan

Näyttelijä Niina Koponen tunnetaan etenkin sketsikomediasarjoista Putous ja Hillo sekä sairaaladraamasta Syke, jossa Koponen on esittänyt Noora Penttilä -nimistä hahmoa vuodesta 2015 lähtien.

Nyt näyttelijä nähdään yhdessä uransa isoimmista rooleista Ylen alkuperäisdraamassa Pala sydämestä, joka pyörii parhaillaan TV1:llä ja on katsottavissa myös Areenassa. Niina esittää sarjassa sosiaalivirkailija Lauraa, joka aloittaa työt Helsingin lastensuojelussa. Rooliin ei saanut valmistautua liikaa, sillä Laura vasta opettelee ammattiaan.

– En halunnut tehdä liikaa taustatutkimusta, koska roolihahmoni on keltanokka. Halusin itsekin kokea, miltä tuntuu mennä paikalle sellaisiin tilanteisiin, joista ei ole mitään kokemusta, Niina kertoo.

Sarjan käsikirjoitus vei Koposen heti mukanaan. Etenkin hahmot olivat hänestä hyvin luotuja.

– Oli etuoikeutettua päästä näyttelemään hahmoa, jolla on näin hieno kehityskaari. Lauran elämässä tapahtuu todella paljon. Hänellä on työhuolensa mutta myös perhevelvoitteensa. Kyse on myös jaksamisen kuvaamisesta. Mielestäni sarja käsittelee onnistuneesti työväsymystä ja sitä, miten työ saattaa viedä ihmisen liian vahvasti mukanaan.

Syksyllä alkaneet ja yli vuodenvaihteen kaamoksen kestäneet kuvaukset olivat Niinan mukaan pitkät ja vaativat. Myös lasten kanssa työskentely nosti tunteita pintaan.

– Se oli upeaa. Liikutuin ja jopa järkytyin useammin kuin kerran.

Vaikka Koponen muistetaan etenkin komediasarjoista, kertoo näyttelijä tehneensä paljon draamaa jo opiskeluaikana. Myös käsikirjoittajana Putouksessa ja Hillossa toiminut Niina haluaisi jatkaa työskentelyä näppäimistön ääressä.

– Kirjoittaminen on ollut minusta aina tosi kiinnostavaa, ja olen harrastanut sitä lapsesta saakka. Se kuitenkin jäi jostain syystä, kunnes Hillon tekeminen palautti sen elämääni.


Teksti: Nanna Drummond I Kuva Pasi Murto26.04.2021 04:00
Katso myös
Tukholmalaistrillerissä vauva katoaa jouluaattona
Suosikkireality palaa hääkriisillä
Kansainvälisen HBO-roolin saanut Pelle Heikkilä: Yritän työstää egoani
Haastattelussa Camilla Läckberg: Dekkarikuningatar kirjoitti pandemia-ajan rakkauselokuvan
Aidan tekee paluun uuteen Sinkkuelämää-sarjaan