fbq
Minka_kuustonen_armi_aavikkona_f04ef5391f.jpg

Minka Kuustonen hyppää Armi Aavikon saappaisiin

Tarina kertoo yhden mahdollisen totuuden Armi Aavikon elämästä ja suomalaisesta musiikkibisneksestä 1970-luvulta alkaen.

Nostalgisen 20-osaisen aikamatkan toisessa pääosassa Dannyn roolissa on Ilkka Heiskanen.

– On suuri vastuu näytellä ihmistä, joka on tai on joskus ollut olemassa. Koen, että tein roolin sydämellä. Etsin Armin herkkyyttä ja asennetta, en imitoinut. Tämä rooli kolahti minuun tunnetasolla enemmän kuin mikään muu rooli koskaan, kuvailee Kuustonen. 

Muissa keskeisissä rooleissa ovat muun muassa Miia Nuutila, Saara Kotkaniemi, Wanda Dubiel, Anna-Leena Sipilä, Minna Koskela, Ylermi Rajamaa ja Juha Pulli, unohtamatta Paula Koivuniemeä, joka tekee cameoroolin omana itsenään.

Kuustonen tiesi Armista etukäteen kertomansa mukaan melko vähän.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olin kuunnellut musiikkia, tiesin misseyden, tiesin pitkästä musiikkihistoriasta Dannyn kanssa, ja olin nähnyt viimeisten vuosien lööppejä. En kuitenkaan tiennyt, miten aito ja hurmaava tyyppi Armi oli.

Sarjaan on haastateltu Armi Aavikkoa lähellä olleita henkilöitä, jotka esiintyvät teoksen dokumentaarisissa osuuksissa. Mukana ovat esimerkiksi Armin sisar Marja-Liisa Kauranen, Danny eli Ilkka Lipsanen, Pepe Willberg, Ile Vainio sekä Virpi Miettinen. Sarjassa kuullaan paljon myös ajankuvan mukaista musiikkia sekä tietysti Armin tuotantoa. Myös Kuustonen pääsee laulamaan hänen kappaleitaan.

Yle Radio Suomi esittää 5.7. alkaen arkipäivisin klo 17.30 musiikkidraaman Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa. Sarja on kokonaisuudessaan kuunneltavissa Yle Areenassa 1.7. 

Seuraa meitä somessa