fbq
Mette_Mannonen_pk_7f09a62aa9.jpg

Meteorologi Mette Mannonen ei ota stressiä palautteesta

MTV Uutisten 40-vuotismerkkipäivän kunniaksi antamassaan haastattelussa Mette Mannonen sanoo luottavansa siihen, että saa pomoltaan tiedon, jos tulee aiheellista palautetta.

– Yritän sillä tavoin suojella itseäni ylimääräiseltä hälinältä, Mannonen sanoo. – Pukeutumisohjeita on tullut henkilökohtaiseen postiin, mutta mielipiteitä on monia ja sään pitäisi kuitenkin olla se pääasia.

Mannonen on esiintynyt televisiossa jo parinkymmenen vuoden ajan. Hän ei osaa arvioida, tunnistavatko ihmiset hänet kadulla vai ei. Harva sitä ainakaan suoraan tulee sanomaan. 

– Itse asiassa on ollut aika vapauttavaa, kun korona-maskin takana on saanut möllöttää ihan rauhassa, Mannonen sanoo. – Viime talven pakkasissa suunenäsuoja piti myös posket lämpiminä. 

Säälähetykset ovat jäävuoren huippu

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Television säälähetykset kestävät tyypillisesti vain muutaman minuutin, mutta meteorologin päivään kuuluu paljon muutakin työtä. Mannosen työpäivä alkaa kunnon lounaalla, jonka jälkeen hän suuntaa työpistelleen ja tutustuu säätilanteeseen havaintojen, tutka- ja satelliittikuvien avulla. Ennustemalleja vertailemalla syntyy lopulliset ennusteet ja sääkartat. 

– Sitten kirjoitan tekstejä uutisille ja lisään uusimman sääkartan someen. Käyn meikissä, valmistelen säälähetystä ja harjoittelen esitystä. Illan aikana päivitän säätietoja ja vasta Kymmenen uutisten jälkeisen säälähetyksen jälkeen pääsen kotiin. 

Yleisö on tyypillisesti kiinnostunut uutisankkureiden ja sääennustajien suorissa lähetyksissä tekemistä mokista. Mannosen mukaan hänen mokansa ovat liittyneet pääasiassa siihen, ettei hän muista jotain asiaa. 

– Tosin katsojahan ei tiedä, mitä olin ajatellut sanoa, joten se ei niin näy ulospäin, Mannonen sanoo. 

Seuraa meitä somessa