Paramount+

Mark Wahlbergin uusi toimintaleffa julkaistaan suoraan Paramount+:ssa

Isojen elokuvayhtiöiden välinen suoratoistosota saa jatkuvasti kovempia kierroksia, kun yhä useampi merkittävä Hollywood-elokuva julkaistaan suoraan nettipohjaisiin katselupalveluihin ohi elokuvateattereiden. Markkinajohtaja Netflixiä aggressiivisesti haastavat Disney+, HBO Max ja Amazon Prime Video ovat panostaneet etenkin isoihin ensi-iltajulkaisuihin. Nyt eturintamalle hyökkää myös maailmanvalloituksen tosissaan käynnistänyt Paramount+, joka julkaisee toistaiseksi suurimman elokuvansa 11. elokuuta.

Mark Wahlbergin tähdittämä ja Antoine Fuquan (Training Day, The Equalizer 1-2) ohjaama Infinite kuvaa, miten joukko uudelleensyntyneitä ihmisiä joutuu käyttämään edellisten elämiensä muistoja ja taitoja pelastaakseen tulevaisuuden maailman. Wahlbergin lisäksi elokuvassa nähdään Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson, Jason Mantzoukas, Rupert Friend, Liz Carr, Toby Jones ja Dylan O’Brien. Käsikirjoitus perustuu D. Eric Maikranzin 2009 julkaistuun romaaniin The Reincarnationist Papers.

Infinite oli määrä julkaista elokuvateattereissa elokuussa, mutta Paramount ilmoitti jo keväällä, että elokuva ohittaa valkokankaat tyystin ja saa ensi-iltansa studion suoratoistopalvelussa. Päätöksen katsotaan olleen selvä vastaisku Netflixille ja sen merkittävimmille kilpailijoille, joiden strategiaan kuuluu suurten alkuperäiselokuvien julkaisu lähes viikoittain.

Paramount+ on tällä hetkellä saatavilla Pohjoismaissa, Kanadassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Yhdysvalloissa sekä 11. elokuuta alkaen Australiassa. ViacomCBS aikoo lanseerata palvelun 25 maassa vuoden 2021 loppuun mennessä, ja vuoden 2022 aikana määrä nousee 45:een.


Teksti: Tuomas Riskala I Kuva: Paramount+04.07.2021 02:00
Katso myös
Nämä Oscar-ehdokaselokuvat jo nähtävissä suoratoistopalveluissa
Elokuva-arvostelu: Uusi Pixar-animaatio polskii Välimeren auringossa
Meri ja myytit inspiroivat Lucan ohjaajaa Enrico Casarosaa
Elokuva-arvostelu: Zombit valtaavat Las Vegasin