fbq
yle_uutiset_rec_mantymaa_kettunen_2f8956a908_6e72e7ac54.jpeg

Luvassa visuaalisempaa uutisjournalismia

Yle Areenassa ja YouTubessa käynnistyy huhtikuun lopulla uusi ajankohtaisohjelma Yle Uutiset Rec. Se lupaa tarjota uutisia ja ajankohtaisia ilmiöitä uudesta näkökulmasta ja uudella tavalla kerrottuina.  5–10 minuutin mittaisissa videoissa syvennytään aina yhteen ajankohtaiseen aiheeseen, joka voi olla mitä vain rikosuutisista someilmiöihin tai kansainvälisestä rahtiliikenteestä ensiasunnon ostamiseen.

Yle Uutiset Recin sisällöistä vastaavat journalistit Robert Sundman (kuvassa vasemmalla),  Rosa Kettumäki ja  Marjut Mäntymaa (oik.).

– Seuraamme Recin toimituksessa, mitä uutisissa tapahtuu, ja mietimme, mikä kysymys kustakin aiheesta on jäänyt kysymättä. Mistä pitäisi vielä kaivaa lisää syventävää tietoa ja uusia näkökulmia? En esimerkiksi itse osannut olla kiinnostunut rahtiliikenteestä Suezin kanavassa ennen kun laiva jäi sinne jumiin ja sai pohtimaan globaaleja toimitusketjuja, Rosa Kettumäki kuvailee.

Perinteisestä uutisvirrasta ohjelma lupaa erottua uudenlaisella visuaalisuudellaan.

– Rec muuttaa uutiset tarinaksi, ehjäksi kokonaisuudeksi, jossa liikkuva kuva on kaiken keskiössä. Ohjelma syventää ymmärrystä ja tekee sen tavalla, joka ei anna katsojan katseen harhailla. Miten EU:n elvytyspaketista rakentaa vetävän videojutun, joka oikeasti puhuttelee? Tämä on juuri se haaste, johon Rec vastaa, Marjut Mäntymaa määrittelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ideana on myös tunnustella jo etukäteen, mistä aiheesta saattaa nousta seuraava suuri puheenaihe.

– Elän itse internetissä. Käytän paljon aikaa seuraamalla keskusteluja ja lukemalla, mitä kotimaassa ja maailmalla tapahtuu, ja mitä muhii pinnan alla. Näin yritän päästä jyvälle siitä, missä on seuraava puheenaihe, Robert Sundman kertoo.

Yle Uutiset Rec käynnistyy Yle Areenassa ja YouTubessa 28. huhtikuuta. Uusia videoita julkaistaan 1–2 viikossa.

Seuraa meitä somessa