Koomikko Norm Macdonald on kuollut

Suosittu koomikko ei kertonut syöpädiagnoosistaan julkisuudessa.

Näyttelijä ja stand up -koomikko Norm Macdonald kuoli 61 vuoden iässä 14. syyskuuta 2021. Hänen veljensä Neil Macdonald kertoi pian kuoleman jälkeen, että Macdonald sai leukemiadiagnoosin jo yhdeksän vuotta sitten. 

Tähti oli kuitenkin jakanut tiedon vain muutamien läheistensä kanssa, eikä kertonut asiasta julkisuudessa. Siksi suru-uutinen tuli suurelle yleisölle täydellisenä yllätyksenä.

– Norm ei halunnut, että tieto syövästä vaikuttaisi siihen, miten yleisö ottaa vastaan hänen komiikkansa. Hän halusi jatkaa eteenpäin normaalisti, vaikka tuskat olivat välillä kovia, Neil Macdonald kommentoi.

Tähtiystävien rakastama

Kanadassa syntynyt, mutta lähinnä USA:ssa uransa tehnyt MacDonald tunnettiin muun muassa huippusuositun Saturday Night Live -televisiosarjan vuoksi. Hän oli SNL:n vakionäyttelijä vuosina 1993–98.

Macdonald oli myös usein nähty vieras television myöhäisillan keskusteluohjelmissa. Esimerkiksi Suomessa suositun Conan O'Brienin ohjelmissa hän esiintyi lukuisia kertoja. Samoin David Letterman kutsui Macdonaldin usein ohjelmaansa.

Lisäksi Macdonald näytteli urallaan monissa elokuvissa, muun muassa Adam Sandlerin rinnalla cameo-roolissa komediassa Funny People (2009) ja ääninäyttelijänä Eläintohtori-elokuvissa. Hänen Netflix-sarjansa Norm Macdonald Has a Show julkaistiin vuonna 2018. Siinä vieraili muun muassa vastavuoroisesti David Letterman sekä näyttelijät Drew Barrymore ja Michael Keaton.

Macdonald tunnettiin omaperäisestä, lakonisesta tavastaan esittää komediaa.

– Normin koomikon ääni oli ainutlaatuinen, hän ei tehnyt kompromisseja. En enää koskaan naura yhtä kovasti kuin hänen jutuilleen. Tämä on surun päivä meille kaikille, Conan O'Brien kommentoi pian suru-uutisen jälkeen.

– Hyvä ystäväni Norm McDonald on kuollut kymmenen vuoden urhean taistelun jälkeen. Hän oli rehellinen komedianero. Rakastan häntä, Jim Carrey puolestaan tviittasi.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: Netflix15.09.2021 01:00
Katso myös
Ohjaaja Richard Donner on kuollut
Bulimiaa sairastanut Demi Lovato tekee komedian syömishäiriöstä