fbq
AOP_Maksullinen_kuva_N_c999a597cc.jpg

Asianajaja: Alec Baldwinille revolverin ojentanut apulaisohjaaja ei ollut vastuussa Rust-tuotannon aseturvallisuudesta

Traagisesti surmanlaukaukseen päättyneen elokuvatuotannon poliisitutkimuksissa on kiistattomasti selvitetty, että apulaisohjaaja David Halls ojensi aseen pääosan esittäjälle Alec Baldwinille. Sen sijaan on vielä hämärän peitossa, miksi ase oli panostettu kovalla patruunalla.

Harjoitustilanteessa ammuttu luoti joka tapauksessa surmasi kuvaaja Halyna Hutchinsin ja haavoitti ohjaaja Joel Souzaa.

Alec Baldwin järkyttävässä tragediassa kuvauksissa - ampui vahingossa kuvaajansa kuoliaaksi!

Elokuvan asemestari Hannah Gutierrez-Reed on kertonut poliisille, ettei yksinkertaisesti tiedä, miksi tai miten kova patruuna oli päätynyt aseeseen. Apulaisohjaaja Halls ei puolestaan osannut kuulusteluissa yksityiskohtaisesti kertoa, millä tavoin hän tarkasti Baldwinille ojentamansa aseen.

Todistajien mukaan Halls oli huutanut ”Cold gun” (suom. ”tyhjä ase”) aseen Baldwinille antaessaan. Huudolla ilmaistaan, että ase on vaaraton. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Alec Baldwinille turma-aseen ojentanut apulaisohjaaja kuulusteluissa: En muista, miten tarkastin revolverin

CNN:n mukaan apulaisohjaaja David Hallsin asianajaja Lisa Torraco on antanut Foxille lausunnon, jonka mukaan aseturvallisuus ei ollut apulaisohjaajan vastuulla.

- Hän ei ollut vastuussa aseen tarkastamisesta. Se ei yksinkertaisesti kuulu apulaisohjaajan työnkuvaan. Jos hän olisi halunnut, hänellä olisi ollut oikeus tarkastaa ase kertaalleen, mutta se ei kuulunut hänen tehtävänkuvaansa.

Asianajajan mukaan elokuvatuotannoissa kullakin tehtävällä on varsin selkeät roolit. 

- Apulaisohjaaja ei ole vastuussa aseista, kuten hän ei ole vastuussa myöskään esimerkiksi kamerakulmista tai äänityksen laadusta. 

Seuraa meitä somessa