Aake Kallialan niska murtui: Halvaantuminen oli lähellä!

Aake Kalliala kertoo, että kivut ovat juuri nyt maltilliset. – Selällään nukkumisesta ei tule mitään, konkarinäyttelijä kertoo.

Suosikkinäyttelijä Aake Kalliala, 70, joutui viime viikolla ikävään onnettomuuteen kesämökillään Mikkelin Porrassalmella. Saunasta uimaan lähteneen näyttelijän yllätti pimentynyt syysilta. 

– Horjahdin laiturilta pää edellä veteen, jota siinä paikassa oli  viitisentoista senttiä. Niskani murtui rytäkässä, Aake huokaa.

Onneksi paikalla oli pari kaveria, jotka saivat nostettua näyttelijän ylös järvestä. Näyttelijä kiidätettiin Mikkelin sairaalaan.

– Olisi kuulemma voinut huonomminkin käydä, sillä halvaantuminen oli hiuskarvan varassa. Onneksi ei jouduttu edes leikkaamaan. Nyt kuljen tötterö kaulassa seuraavat pari kuukautta.

Ulos unelmaroolista

Onnettomuus aiheutti sen, ettei Aake pysty jatkamaan Mielensäpahoittaja-elokuvan tekoa. Aakella oli siinä toinen päärooli Heikki Kinnusen kanssa.

– Kyllä on iso harmistus. Arvaa vaan kuule kuinka paljon vituttaa!

Aakella on muutenkin ollut huonoa tuuria terveytensä kanssa. Hän sairasti juuri hankalan koronan.

– Pari päivää ehdin olla kunnossa, kun sitten tuli tämä. Luulisi, että alkaa kiintiö huonon onnen osalta olla täynnä tämän vuoden osalta.

 

Kyllä on iso harmistus!

 

Aake kertoo vointinsa olevan tasainen

– Kipuja ei itse niskassa ole paljoa, mutta oudosti se säteilee tuohon ympäristöön. Selällä nukkumisesta ei tule yhtään mitään.

Näyttelijä on pystynyt jo tekemään koiransa kanssa lenkkejä.

– Hönö-koirani kanssa nyt köpötellään hiljalleen sellaisia parin korttelin mittaisia matkoja. Olo on hyvin tasainen, mutta kyllä tästä nyt tuli pitkäaikainen toipumisjuttu, Aake pohtii.


Teksti: Panu Hörkkö I Kuva: Allerin arkisto11.09.2021 05:00
Katso myös
Joel Hallikainen palaa televisioon uudessa ihmissuhdeohjelmassa
Tommi Korpela esittää rujon pahiksen roolin Nyrkin kakkoskaudella: En lukenut sanaakaan käsikirjoituksesta, kun jo lähdin tähän!
Maija-Liisa Peuhu uhkui jo lapsena energisyyttä: Bussikuski pelasti iltahämärästä!
Lauri Salovaara suitsuttaa Selviytyjät-kisaajaa: Hän on kaikkien aikojen juonittelijatulokas!