Syke - Ruutu+

Helmi-Leena Nummela: Yritin olla superäiti

Sykkeessä näyttelevä Helmi-Leena Nummela palasi töihin pian synnytyksen jälkeen. Uupumus iski puoli vuotta myöhemmin.

Helmi-Leena Nummela sai esikoislapsensa huhtikuussa 2020 puolisonsa, näyttelijä Roope Salmisen kanssa. Koronapandemia siirsi sovittuja työprojekteja eteenpäin, ja niinpä myös Sykkeen kuvaukset siirtyivät. Helmi-Leenan oli tarkoitus viettää äitiyslomaa, mutta koronarajoitusten hellitettyä täytyi hänen palata takaisin Sykkeen kuvauksiin. 

– Se saattaa kuulostaa pahalta, että palasin töihin, kun lapsi oli vielä niin pieni, mutta työni on epäsäännöllistä ja pystyin ottamaan vauvan kuvauksiin mukaan. 

Vuoden aikana Helmi-Leena on Sykkeen lisäksi näytellyt C Moren Hotel Swanissa, Elisa Viihteen Kultakalassa sekä Ylen Kentän laidalla -sarjassa. Parhaillaan hän valmistautuu päärooliin Turun kaupunginteatterin Kullervo-näytelmässä. Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on onnistunut hyvin, vaikka Helmi-Leena myöntää aluksi suorittaneensa liikaa.

– Saan energiaa työstäni, joka on suuri intohimoni. Viime syksynä huomasin, että raja tuli vastaan, koska tein kaikkea liikaa. Suoritin synnytyksestä palautumista, kävin salilla ja yritin olla superäiti. Tajusin, että jostain on karsittava. Päätin keskittyä olennaiseen eli lapseen, nukkumiseen ja työhön.


Teksti Nanna Drummond Kuvat Allerin arkisto31.05.2021 08:00
Katso myös
Syke-sarjan uusi kausi Ruutuun kesäkuussa