Katkeamaton - Yle TV 2

Yllätysraskaus muutti Miisa Nuorgamin Katkeamaton-sarjan täysin

Uutuussarjassa seurataan vuoden ajan Miisa Nuorgamin elämää.

Miisa Nuorgam on tullut tietokonepelaajien keskuudessa tunnetuksi ennen kaikkea Yle Kioskin tubettajana. Hänellä on Youtubessa oma Gaming-kanavansa, jonka videoilla on tällä hetkellä yhteensä yli kolme miljoonaa katselukertaa. Suuri yleisö puolestaan oppi tuntemaan Nuorgamin, kun hän osallistui Diili-sarjan vuoden 2018 tuotantokaudelle. 

Nuorgam on aktiivinen ja seurattu sosiaalisen median vaikuttaja. Vaikka hän on jakanut tietoa elämästään avoimesti muun muassa Instagramissa, niin TV2:n uudessa Katkeamaton-dokumenttisarjassa päästään tutustumaan häneen vielä intiimimmällä tasolla.

Kuvaukset jatkuivat

Nuorgam on sukujuuriltaan saamelainen, mutta on varttunut Pirkanmaalla. Keväällä 2020 hän päätti lähteä opiskelemaan Norjan Kautokeinoon oppiakseen saamen kielen. 

– Sarjan oli alun perin tarkoitus käsitellä Miisan opiskelua ja opiskelijaelämää Norjassa. Miisa muutti Tampereelta uuteen maahan, täysin uuteen ympäristöön ja hänen piti asua Norjassa pidempään, kevään loppuun 2021. Sarjan työnimi olikin Vuosi Kautokeinossa, mutta yllätyksistä johtuen Miisa muutti takaisin Suomeen aiemmin, sarjan tuottaja Salla-Rosa Leinonen kertoo.

Tapahtui todellakin yllätyksiä. Nuorgam oli juuri ennen muuttoaan löytänyt Tinderistä tamperelaisen miehen. Sarjassa nähdään, kuinka heti ensimmäisten Norjan-päivien aikana käy ilmi, että Nuorgam on raskaana.

– Muutoksista huolimatta halusimme ehdottomasti jatkaa kuvauksia. Pääsimme seuraamaan uniikkia, koko loppuelämää muuttavaa elämäntilannetta ja sen käänteitä alkuperäisten suunnitelmien lisäksi, Leinonen kertoo.

Raskaus näkyi somessa

Katkeamaton-sarjassa nähdään, kuinka Nuorgam kertoo sosiaalisessa mediassa raskaudestaan heti alkuvaiheessa. Myös hänen Ruuviavustajaksi puhuttelemansa poikaystävän nimi eli Eetu Typpö paljastuu sarjassa. 

Nuorgam ei harkinnut kuvausten keskeyttämistä yllättävien käänteiden vuoksi. 

– Lähinnä jännitti, mitä mieltä tuotantotiimi on asiasta. Hyvin nopeasti tuntui luontevalta kuvata sekä aivan tavallisia että intiimejäkin hetkiä, Nuorgam kertoo.

Tavoitteena oli avoimuus

Tuore suhde ja yllätysraskaus ei ole kaikkein helpoin yhtälö, ja sarjassa nähdäänkin Nuorgamin kipuilua aiheesta. Hän oli kuvitellut menevänsä viettämään villiä opiskelijaelämää, mutta elämän palikat muuttuivat kertaheitolla. 

– Huomasin, että oma vointi rajoittaa paljon Kautokeinoon tutustumista. Uusi tilanne vaikutti ihan kaikkeen sarjassa, Nuorgam muistelee.

Lopulta hänen elämäänsä seurataan yhteensä vuoden ajan.

– Nyt jälkeen päin sarjaa katsoo itse todella kriittisesti. Miettii sanavalintoja ja sitä, miten ne voidaan tulkita ja tulee pohdittua, olisiko jotain pitänyt sanoa selkeämmin tai erikseen vielä selventää.

– Kuvaaminen oli rentoa ja avointa – en halunnut tehdä siitä liian tarkkaan harkittua, joten se tietysti näkyy nyt sarjassa.

Katkeamaton  Yle Areenassa 20.8. alkaen ja TV2:ssa 24.8. alkaen tiistaisin noin klo 22.55.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: Yle20.08.2021 03:00
Katso myös
Suosikkireality palaa hääkriisillä
Yllätysraskaus mullistaa Miisa Nuorgamin elämän
MOT selvitti: Tosi-tv:n pimeämpi puoli