Villanelle viiltää jälleen

Bonjour! Ruudun trendikkäin psykopaattipalkkamurhaaja Villanelle on täällä jälleen! 

Mustan huumorin siivittämä trilleridraama Killing Eve (2018) jatkuu tänään Avalla uusilla, kolmannen tuotantokauden jaksoilla. Maksullisella suoratoistopuolella vuonna 2020 valmistuneet osat on toki nähty jo aikapäivää sitten.

Brittisarjan kolmoskaudelle lähdetään lievästi sanottuna dramaattisesta tilanteesta. Kakkoskauden päätteeksi Villanelle jätti Even ruumiin roomalaisille raunioille ammuttuaan tätä selkään. Näin vähällä kaksikon ongelmallinen ihmissuhde ei tietenkään katkea. Kolmoskauden alkajaisiksi Eve on kursittu kasaan takaisin elävien kirjoihin, mutta hänen elämänsä on pirstaleina. Villanelle on hieman yllättäen vakiintumassa, mutta pian työ taas kutsuu, ja hän haluaa ylennyksen.

Suorastaan synkkäsävyisellä kolmoskaudella Villanelle seikkailee aikaisempaa ehkä hieman vaatimattomammissa miljöissä, eivätkä hänen vaatteensakaan ole niin upeita kuin aikaisemmilla kausilla. Pikemminkin asuvalintoja voisi pitää yllättävinä. Kaikkein karmeimmat viritykset Oksanaksi paljastuvan Villanellen yllä nähdään tämän kotikylässä Venäjällä.

Viimeinen kausi tuotannossa

Golden Globe-, Emmy- ja BAFTA-palkittu Killing Eve kertoo psykopaattipalkkamurhaaja Villanellen ja MI6-agentti Eve Polastrin pakkomielteisestä viha-rakkaussuhteesta. Loputon kissa-hiiri-leikki  vie heitä ympäri maailmaa, ja välillä roolit vaihtuvat. Kaksikolla ei ole kerrassaan mitään yhteistä, mutta he vetävät toisiaan puoleensa magneetin lailla. Villanellen roolissa on aivan huikea 28-vuotias brittinäyttelijä Jodie Comer, ja Eveä näyttelee aina yhtä ammattitaitoinen kanadalaisnäyttelijä Sandra Oh, 49. Parhaiten hänet muistetaan sairaalasarjasta Greyn anatomia

Uudella kaudella sarjassa vierailevat mm. Harriet Walter Villanellen hulvattomana tappajakouluttajana Dashana sekä Herrasmiesliigasta tuttu Steve Pemberton salakavalana Paul-päällikkönä.

Killing Eve perustuu brittikirjailija Luke Jenningsin alunperin sähkökirjoina julkaistuihin pienoisromaaneihin. Sarjan on luonut Fleabag-komedienne Phoebe Waller-Bridge, joka valitettavasti vetäytyi ykköskauden jälkeen pääkäsikirjoittajan paikalta ja siirtyi muutenkin tuotannossa sivummalle. Se on näkynyt sarjassa ratkiriemukkaita alkujaksoja vakavampana yleisvireenä, maltillisempina asuvalintoina ja arkisempina miljöinä.

Korona sai isketyksi kyntensä myös Killing Eveen, ja seuraavan kauden tekeminen on monien muiden tv-sarjojen tapaan viivästynyt.  Nyt neloskausi on kuitenkin tuotannossa, ja se kuvataan kesällä. Ulos uusien jaksojen on lupailu tulevan vuonna 2022. Kauden on myös kerrottu jäävän sarjan viimeiseksi.

KIlling Eve-sarjan kolmoskausi Avalla torstaisin klo 22.00.  Jaksot löytyvät myös mtv-palvelusta. Sarjan kaikki tähän mennessä valmistuneet kaudet ovat katsottavissa HBO Nordicilla ja C Morella.

Uudella kaudella Villanelle naamioituu mm. barcelonalaiseksi tavarantoimittajaksi.

Satu-Maria Niikko I Kuvat: Ava06.05.2021 05:30
Katso myös
Haastattelussa Camilla Läckberg: Dekkarikuningatar kirjoitti pandemia-ajan rakkauselokuvan
Tukholmalaistrillerissä vauva katoaa jouluaattona