Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset - TV5

Vesa Keskinen saa pian perheensä Brasiliasta kotiin

 

Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset -ohjelmassa nähtävän Vesa Keskisen perheessä on eletty tänä keväänä raskaita aikoja, kun syöpään sairastuneen anopin kunto romahti, mikä lennätti Jane-vaimon ja lapset Brasiliaan keskelle maailman pahinta koronakurimusta.

 

Vesa Keskisen Jane-vaimon äiti Antoinette on sairastanut syöpää jo pari vuotta, mutta hänen tilansa heikkeni huomattavasti kuluneensa talvena. Pahimmillaan elinaikaa annettiin vain viikkoja. Sen vuoksi Jane matkusti perheen lasten Marian ja Toivon kanssa helmikuussa kotimaahansa Brasiliaan, jossa he ovat edelleen. 

– He ovat tulossa takaisin Suomeen toukokuun puolessa välissä. Janen äidin tilanne oli tammi-maaliskuussa ennusteiden valossa todella synkkä. Se aika meni häneltä lähes kokonaan sairaalassa. Jane nukkui äitinsä vierellä sairaalan muovituolilla viikkoja, Keskinen kertoo.

Nyt Antoinette on päässyt jo pois sairaalasta asumaan Janen ja lasten kanssa. Hänen elpymisensä on ollut hidasta, mutta kyläkauppiaan mukaan valoa näkyy tunnelin päässä. 

– Kemoterapiat on aloitettu uudestaan, ja hänen elämänhalunsa palannut, Keskinen päivittää. 

 

Ei mikään lomamatka

Hän muistuttaa, ettei reissu ole ollut perheelle todellakaan mikään lomamatka. Kaikkea on vaikeuttanut entisestään koronapandemia, joka runtelee Brasiliaa rajusti. 

– Janelle matka on ollut todella raskas niin henkisesti kuin ruumiillisesti, ja lapsille on ollut pitkästyttävää asua kerrostalovuokra-asunnossamme, jonka pihassa on uima-altaat kaikkine vekottimineen näkyvillä vailla lupaa mennä nauttimaan niistä koronan takia. Siellä ei ole voinut tehdä mitään muuta kuin käydä tyhjällä rannalla polskuttelemassa tai kävellä puistossa. Kavereita ei ole, kun kaikki alueen perheet ovat peloissaan viruksen takia ja suojelevat lapsiaan.

Keskinen näkee tilanteessa kuitenkin myös positiivisia puolia. Hänellä itsellään on ollut yksin Suomessa aikaa keskittyä töihin.

– Perheen saapuessa on tällä miehellä kolme kuukautta takana aikaa, jolloin lähes kaikki energia kohdistui kyläkaupan kehittämiseen. Nyt on aika laittaa elämä tasapainoon perheen ja työn suhteen. Valmistautua toteuttamaan myös oman perheen historian parasta kesää.

Tuurin kyläkauppa on pitänyt Vesa Keskisen kiireisenä perheen Brasilian-matkan ajan.

Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: Discovery Finland04.05.2021 03:30
Katso myös
Tuurin kyläkauppias saa uudet kesäapulaiset: Äijäporukalla hulvaton meno