Iholla - TV5

Uusin Iholla-kausi alkaa tänään ilmaiskanavalla – Martina Aitolehti käsittelee kipeitä asioita

Alkuvuodesta maksullisessa discovery+-palvelussa julkaistu Iholla-sarjan uusin kausi esitetään nyt TV5-kanavalla. Elämäänsä avaavat jaksoissa Martina Aitolehti, Sara Sieppi, Tuure Boelius ja Leo Stillman. 

Iholla-sarjan uudella kaudella nähdään, kun hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti, somevaikuttaja ja ex-missi Sara Sieppi, tubettaja-laulaja Tuure Boelius sekä laulaja-lauluntekijä Leo Stillman avaavat arkeaan itsekuvatun videomateriaalin muodossa. Ohjelmaa kuvattiin vuoden 2020 kesällä ja syksyllä aikana, jolloin jokaisen heistä elämä oli murroskohdassa.

Martina Aitolehti eli kuvausten alkaessa uutta elämänvaihetta erottuaan juuri pitkäaikaisesta kumppanistaan Stefan Thermanista ja muutettuaan lapsineen omaan asuntoon. Martina käykin ohjelmassa läpi ihmissuhteen loppumista, irti päästämisen vaikeutta ja sitä, miltä tuntuu, kun eroon liittyvät asiat pyörivät koko ajan lööpeissä. 

– Minusta on hyvä, että nyt minun ajatukseni tulevat julki. Se, miltä ne asiat minusta tuntuvat ja miten ne oikeasti ovat. On hirveän tärkeää, että ihmiset tajuavat, että ne tuntuvat tosi pahoilta ja vääriltä, hän muotoilee.

En ikinä itkisi somessa

Martinalle tarjottiin samaan aikaan omaa realityohjelmaa, mistä hän kuitenkin kieltäytyi, kuten useimmista muistakin tv-jutuista viime vuosina. 

– Olen katsonut hyvin tarkkaan, mihin menen mukaan. Halusin, että jos lähden tekemään tv:tä, niin se on oikeasti minua, ja ulosanti on aitoa. Tuntui tosi vieraalta siinä elämäntilanteessa lähteä tekemään jotain käsikirjoitettua realityä, jossa kaikki olisi tosi ihanasti tai tosi huonosti.

Hän kertoo päästäneensä kameran todella lähelle itseään ja vuodattaneensa tuntojaan sille suodattamatta ja miettimättä lainkaan, että sen tulee näkemään iso joukko tv:n katsojia. 

– Se on mielestäni ainoa oikea tapa tehdä tätä ohjelmaa. Ne olivat niin aitoja juttuja kuin voi olla. Se on tosi terveellistä tällaisena aikakautena. Ihmisille tekee hyvää katsoa sellaista tv:stä, hän uskoo.

Ohjelmassa nähdäänkin hyvin erilainen Martina kuin esimerkiksi hänen sosiaalisen median kanavissaan. Siellä hän keskittyy toisenlaisiin asioihin, eikä vuodata yksityiselämänsä juttuja.

– Someen en ikinä tekisi tällaista materiaalia. En ikinä itkisi somessa omia asioitani. Minusta sellainen on hassua.

Iholla-kaudella päästään kurkkaamaan Leo Stillmanin, Martina Aitolehden, Tuure Boeliuksen ja Sara Siepin arkiin.

Kameralle oli helpottavaa puhua

Myös lähipiiri on mukana ohjelmassa, mutta viimevuotista rakkaussuhdettaan Martina ei kameroiden edessä esittele. 

– Sen pidin visusti yksityisenä juttuna. Totta kai puhun tunteistani, mutta se jää siihen. Se on ohjelman tarkoituskin. Ei ole tarkoitus tuoda siihen muita ihmisiä, vaan puhua omista fiiliksistäni ja ajatuksistani, hän linjaa. 

Hänen mukaansa elämä on sittemmin muuttunut radikaalisti, eikä se ole enää samanlaista vuoristorataa. Muutos nähdään myös ohjelmassa.

– Alku oli tietysti aika raflaava. Kävin silloin isoja juttuja läpi. En ole silti missään vaiheessa ollut onneton.

Osallistujat kävivät juttelemassa terapeutin kanssa ennen kuvausten aloittamista. Myös kamerasta tuli puolen vuoden aikana ikään kuin terapeutti ja paras kaveri.

– Oli hirveän helpottavaa sanoa kameralle asioita ääneen jostain kumman syystä. Tuntui oudolta luovuttaa se lopulta pois. Vähän niin kuin puuttuisi palanen arjesta, hän naurahtaa.

Iholla esitetään TV5-kanavalla tiistaisin klo 20.00 kaksi jaksoa kerrallaan. 


Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: Discovery Finland31.08.2021 03:00
Katso myös
Menestyssarja Iholla saa jatkoa: Uutena mukaan Piritta Hagman
Nämä parit naitetaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa – Yksi asia mietityttää Kari Kanalaa
Tässä ovat uudet Ensitreffit alttarilla-osallistujat
Ensitreffit alttarilla-ohjelman asiantuntijakolmikko uudistuu
Katso video: Katariina Souri ahdistui Peter Nygårdin rivoista vaatimuksista
Selviytyjät Suomi palaa ruutuun uusilla metkuilla - pudotetut palaavat, kultakolikot sekoittavat pakkaa
Uutisankkuri Keijo Leppänen muistelee Mauno Koiviston kuolemaa: Mielessäni kävi häivähdys, onkohan tämä varmasti totta!
Edelliskausilta tutut sinkut bilettävät Helsingissä hittirealityn uudella Ex and the City Suomi -kaudella
Melinda joutui ensimmäisenä jättämään Love Islandin